Aproape 100 de persoane înşelate de o femeie care a întocmit contracte de credit false. Prejudiciul depăşeşte 200.000 lei

Aproape 100 de persoane înşelate de o femeie care a întocmit contracte de credit false. Prejudiciul depăşeşte 200.000 lei

Sursa foto: Adevărul

Poliţiştii din Alba au reţinut o femeie care este cercetată pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceasta ar fi înşelat 90 de persoane pe numele cărora ar fi întocmit contracte de creditare, folosindu-se de documente false. Prejudiciul a fost estimat la 200.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de27 februarie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au făcut două percheziţii, pe raza comunei Galda de Jos, la imobilele deţinute de o femeie, de 52 de ani, care este cercetată pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în perioada 2015 – 2019, în calitate de angajată a unei societăţi de credit, ar fi indus şi menţinut în eroare un număr de 90 de persoane, din comuna Galda de Jos, cu ocazia întocmirii unor contracte de creditare financiară. 

Mai mult, femeia s-ar fi folosit de documente întocmite în fals, în vederea aprobării dosarelor de credit, însuşindu-şi în acest fel suma de 200.000 de lei. Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente care vor fi folosite pentru probarea activităţii infracţionale. 
 
Totodată, au fost puse în executare 3 mandate de aducere, iar faţă de femeia de 52 de ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 28 februarie, să fie prezentată în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: