Amenzi drastice pentru persoane care au intrat cu mijloace motorizate în zone protejate ale Parcului Natural Apuseni

Amenzi drastice pentru persoane care au intrat cu mijloace motorizate în zone protejate ale Parcului Natural Apuseni

Amenzile au fost aplicate pentru intrarea în zona protejată cu mijloace motorizate

Administraţia Parcului Natural Apuseni, în colaborare cu Inspectoratele de Jandarmi Judeţean Alba, Bihor şi Cluj, a aplicat amenzi de 5.500 de lei unor persoane care au intrat în zona protejată cu mijloace motorizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca urmare a patrulelor din perioada 11-12.01.2020, în zonele Vârtop, respectiv Răchiţele - Cascada Vălul Miresei au fost aplicate 6 sancţiuni, iar totalul amenzilor aplicate a fost de 5.500 lei. Sancţiunile au fost date persoanelor care nu au respectat restricţiile legale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafaţa ariilor naturale protejate, cu toate ca au fost informate în prealabil prin diferite mijloace cu privire la obligaţia respectării acestor restricţii.
 
”Dacă sunteţi interesaţi de protejarea Parcului Natural Apuseni şi a ariilor naturale protejate cu care se suprapune şi sunteti martorii unor activitati desfăşurate pe suprafaţa acestora care contravin normelor legale, apreciem şi suntem recunoscători oricărei persoane care ne poate oferi informaţii relevante în timp util pentru stoparea sau prevenirea unor astfel de fapte. Aceste informaţii pot fi oferite utilizand datele noastre de contact. Administraţia Parcului Natural Apuseni încurajează şi sprijină turismul responsabil şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale”, afirmă reprezentanţii Parcului.
 
Harta drumurilor publice din Parcul Natural Apuseni
 
Accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: atv-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis prin lege. Abaterea de la aceste drumuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice şi de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice, conform OUG 57/2007. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: