Alba Iulia, prezentată turiştilor care zboară cu avioanele Tarom: „Un univers multicultural într-o Cetate unică“

Alba Iulia, prezentată turiştilor care zboară cu avioanele Tarom: „Un univers multicultural într-o Cetate unică“

Cetatea Alba Iulia în revista Insight. Foto Romulus Oprişcan

Turiştii români şi străini care circulă cu avioanele companiei Tarom au posibilitatea să citească informaţii noi despre Cetatea din Alba Iulia. Revista ”Insight” cuprinde în ultimul număr un articol denumit sugestiv ”Un univers multicultural într-o Cetate unică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Revista trimestrială „Insight” a companiei aeriene Tarom şi-a rezervat în numărul din decembrie 2013 – ianuarie 2014 câteva pagini pentru a prezenta turiştilor Alba Iulia, „un univers multicultural într-o Cetate unică”. Istoria de două milenii a Cetăţii, cele trei secole de istorie a Cetăţii de tip Vauban, spectacolul oferit în fiecare zi la ora 12.00 de către Garda Cetăţii şi evenimentele care animă Piaţa Cetăţii pe parcursul unui an sunt doar câteva dintre elementele descrise în Insight.
 
„Cu o istorie de peste 2000 de ani, Alba Iulia de astăzi nu seamănă cu niciuna dintre destinaţiile turistice vestite ale României, deşi are elemente care amintesc de fiecare. Romanii, popoarele migratoare, maghiarii, saşii, evreii, toţi au contribuit la crearea unei urbe care acum se redeschide lumii ca un melanj unic şi atractiv. Ajuns în Alba Iulia, orice turist trebuie să vadă obligatoriu reperele istorice şi arhitecturale care îndreptăţesc oraşul să-şi aroge titlul de Cealaltă Capitală a României”, scrie Insight.
 
Turiştii sunt informaţi şi despre evenimentele care au loc în Piaţa Cetăţii de-a lungul anului „Din luna mai până în octombrie, Cetatea Alba Iulia este scena unor evenimente culturale de anvergură: Sărbătoarea Muzicii, Zilele Cetăţii, Festivalul Medieval, Festivalul Dilema Veche, Festivalul de Muzică şi Film, târguri dedicate artei tradiţionale sau doar gastronomiei, Festivalul de Jazz, Festivalul de carte, Festivalul de Teatru, Festivalul de Folk, evenimente care adaugă un plus de atractivitate”.
 
Revista Insight este publicată trimestrial şi este redactată pentru a oferi informaţii pasagerilor TAROM pe durata călătoriei acestora cu avionul. Articolele revistei acoperă diverse subiecte, de la prezentări de oraşe şi biografii celebre până la informaţii despre afaceri, ecologie şi descoperiri, dar şi o secţiune destinată informaţiilor despre serviciile TAROM, un ghid al călătorului şi oferte de călătorie.
 
Citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările