Început de şcoală în Alba. 48.000 de elevi învaţă în 600 de şcoli

Început de şcoală în Alba. 48.000 de elevi învaţă în 600 de şcoli

Elevii au revenit la şcoală după vacanţă

Aproximativ 48.000 de elevi încep luni şcoala în judeţul Alba. Aceştia vor învăţa într-un număr de 606 şcoli, dintre care jumătate nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit situaţiei prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Alba la începerea anului şcolar, în aproape jumătate dintre şcolile şi grădiniţele din Alba reprezintă un real pericol pentru elevi, în sensul că aici s-ar putea îmbolnăvi sau accidenta în orice moment.

În cifre, din cele 606 de imobile în care învaţă aproximativ 48.000 de elevi din Alba, doar 292 au primit documentul care atestă că pot studia învăţa în condiţii civilizate. Dintre acestea 121 sunt situate în oraşe, iar restul de 171 sunt în zona rurală a judeţului Alba.


Click pe poze pentru galerie foto

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar afirmă, însă, că peste 90 la sută dintre elevi învaţă în şcoli autorizate din punct de vedere sanitar. Şcolile neautorizate sunt, în general, în zone de munte unde nu există apă potabilă curentă.

„În aceste şcoli, precum şi în cele cărăra li s-a resspins dosarul de autorizare învaţă doar 7 la sută din populaţia şcolară din Alba. Chiar dacă numeric sunt multe, numărul copiiilor care studiază în astfel de unităţi care nu au cerut să fie autorizate este unul mic. Probabil, directorii nu au depus dosarele pentru că erau conştienţi că nu vor obţine autorizaţia“, a afirmat Cornel Sandu, şeful Inspectoratului Şcolar Alba.

Structura anului şcolar 2011 - 2012:

Semestrul I

- 12 septembrie - 22 octombrie: Cursuri

- 23-30 octombrie: Vacanţă preşcolari şi clasele primare

- 1 noiembrie - 23 decembrie: Cursuri

- 24 decembrie-15 ianuarie: Vacanţă

Semestrul al II-lea

- 16 ianuarie - 1 aprilie: Cursuri

- 2-6 aprilie: Şcoala altfel

- 7-22 aprilie: Vacanţă

- 23 aprilie-22 iunie:  Cursuri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările