Sutienul de sub piele va lua locul implanturilor cu silicoane?

Sutienul de sub piele va lua locul implanturilor cu silicoane?

Operaţia estetică a fost promovată drept soluţia magică pentru toate femeile nemulţumite de bustul lor

Dacă va primi verdictul pozitiv, noua intervenţie chirurgicală, prin care se montează un sutien sub piele, va permite femeilor să renunţe la clasicul accesoriu, dar la fel de bine va elimina şi riscurile presupuse de implanturile de silicon obişnuite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei paciente au beneficiat deja de operaţia revoluţionară, în Londra. Chirurgii introduc cupe din silicon sub piele şi bretele subţiri din mătase, într-un proces de verificare a unei noi metode de implant mamar. 
 
Intervenţiile chirurgicale se află încă în perioada de teste, menite să demonstreze siguranţa şi eficacitatea acesteia. 
 
Noile implanturi funcţionează ca un sutien invizibil, montat sub piele, care va permite femeilor să nu mai apeleze la accesoriul extern. Mai mult de atât, operaţia revoluţionară ar pune capăt situaţiilor de risc, cum ar fi riscul explodării implanturilor. Operaţia, care durează doar 45 de minute, spre deosebire de cea clasică ce poate ajunge la trei ore, costă în jur de 7.300 de euro, cu peste 1.000 mai mult decât cealaltă variantă. 
 
Chirurgul Jian Farhadi a realizat primele trei intervenţii de până acum, lucrând la dezvoltarea acesteia încă din 2007. 
 
 
Experţii din domeniu spun, însă, că este prea devreme pentru verdicte, fiind nevoie de mult mai multe teste pentru a verifica reuşitele chirurgicale pe termen lung. 
 
„Va avea un adevărat impact asupra oamenilor. Dar trebuie să se înţeleagă că nu este o rezolvare rapidă. Încă nu ştim care sunt efectele secundare. Este nevoie de mai multe proceduri pentru a-i testa eficacitatea”, a spus profesorul Kefah Mokbel, pentru „Daily Mail”. 
 
„Unul dintre aspectele care trebuie verificate este dacă legarea bretelelor de coaste va avea efecte secundare asupra pacientului. Într-o operaţie standard, implanturile sunt introduse în spatele sânilor, pentru a minimaliza riscurile. Aici, cupele intră direct sub piele. Nu ştim cum va reacţiona corpul femeii pe termen lung”, a explicat acesta detaliile nerezolvate încă. 
 
„Este prematur să spunem că operaţia reprezintă soluţia pentru sânii lăsaţi”, a adăugat el. Deşi a fost promovată drept soluţia magică pentru toate femeile care nu sunt mulţumite de bustul lor, acesta contrazice cu argumente. „Sunt multe femei care nu au nevoie doar de ridicarea ţesutului, cât şi de operaţie care să se adreseze problemelor la nivelul pielii”, a explicat acesta. 
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările