Relaţiile care încep online au cu 25% mai multe şanse de reuşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care ajung să-şi cunoască viitorul partener de cuplu pe internet au mai multe şanse la o căsnicie lungă şi fericită decât persoanele care-şi întâlnesc „sufletul pereche” prin metode tradiţionale, potrivit dailymail.co.uk.

O relaţie care a început cu o discuţie purtată în spaţiul virtual vine cu sine un risc cu 25% mai mic de a se încheia printr-o despărţire prematură sau divorţ în comparaţie cu relaţiile persoanelor care şi-au cunoscut partenerii de cuplu prin intermediul unor prieteni sau din pură întâmplare, potrivit dailymail.co.uk.

Succesul relaţiilor începute pe internet s-ar putea datora faptului că internauţii sunt mai motivaţi să-şi găsească „sufletul pereche” în rândul celorlalţi internauţi, dar şi datorită eforturilor depuse de administratorii site-urilor specializate în aşa ceva, care propun utilizatorilor lor seturi de profiluri compatibile cu căutările acestora.

Psihologii de la Universitatea Chicago au studiat aproape 20.000 de dosare ale unor persoane care s-au căsătorit între anii 2005 şi 2012, cărora le-au pus o serie de întrebări despre satisfacţia din viaţa de cuplu.

Peste o treime dintre aceste persoane şi-au cunoscut partenerii de viaţă pe internet, iar aproximativ jumătate dintre ei au folosit site-uri destinate întâlnirilor online, restul folosind camerele de chat online şi reţelele de socializare. Persoanele care s-au cunoscut online sunt mai dispuse să se întâlnească din nou, după prima întâlnire. Şi tot aceştia deţin mai multe informaţii unii despre ceilalţi, concentrându-se pe cunoaşterea persoanei în discuţiile online.

Relaţiile care au început la locul de muncă, într-un bar, într-un club sau printr-o întâlnire aranjată de cunoscuţi au cel mai scăzut nivel de satisfacţie şi fericire, potrivit autorilor studiului. Există tendinţa ca la începutul relaţiei să se sară peste anumite etape fireşti, motiv pentru care cei doi nu apucă să se cunoască atât de bine pe cât ar avea nevoie. În mediul online, în schimb, se pune accent pe conversaţiile lungi, în care cei doi parteneri discută numeroase aspecte. 

Profesorul John Cacioppo, coordonatorul studiului, spune că numărul ridicat de parteneri potenţiali care sunt disponibili online ar putea fi unul dintre motivele care explică aceste rezultate.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite