Profil de designer: Maria Lucia Hohan şi micul ei Arc de Triumf

Brandul MLH a intrat, recent, în portofoliul L’Eclaireur, cel mai vechi şi mai renumit concept store parizian, fiind singurul designer român prezent în vitrina magazinului. Maria Lucia (31 de ani) se pregăteşte să devină mama unei fetiţe, ceea ce-i completează definitiv lista victoriilor din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Lucia Hohan este designerul care a schimbat faţa rochiilor de mireasă, cel puţin în România. Şi-a construit brandul, adică numele ei, pe senzaţia de hiperfeminitate pe care o oferă creaţiile sale, precum şi pe aerul uşor decadent al acestora.

Viziunea Mariei Luciei Hohan asupra femeii moderne a ajutat la creşterea rapidă a notorietăţii hainelor sale. Numai în acest an, vedete precum Chelsea Kane, Selena Gomez şi Ara Starck au purtat creaţiile designerului român la MTV Movie Awards sau în cadrul emisiunii „X Factor" din Franţa. Cea mai nouă victorie înscrisă de designerul român este prezenţa în celebrul concept store L'Eclaireur.

„Este într-adevăr o mare reuşită, pentru că în acest concept store sunt selectate în mod normal doar branduri care participă activ la săptămânile de modă internaţionale - Lanvin, Haider Ackerman, Maison Martin Margiela, Oscar De La Renta -, iar acesta nu este cazul meu. Deocamdată. Mă pregătesc în acest sens", spune mândră Maria.

Lasciv şi decadent

Designerul şi-a „crescut" afacerea în special cu ajutorul internetului, ştiind că magazinul online şi promovarea reprezintă calea directă către posibilele cliente de pretutindeni. Hohan face parte din ceea ce s-a putut numi noul val al designerilor români care au venit, la începutul anilor 2000, cu o altă viziune asupra modei româneşti.

Designerul îşi va lansa colecţia pentru toamnă/iarnă 2011-12 săptămâna viitoare, pe site-ul mlh.ro. „Am venit cu ceva nou - jachete şi bolerouri din blană de vulpe vopsite în culori pudrate, pentru a accesoriza rochiile de seară din crepe de chine în culori ultrafeminine - roşu stins, pudră colorată, bej caramel. Am folosit ţesături luxuriante - crepe de chine, dublu, tul de mătase, plasă de mohair, pene de struţ, blană şi piele naturale, pentru a crea un univers de tip «russian girl in Paris»", spune Maria.

O parte din creaţiile designerului, expuse în studioDecorul va fi uşor „lasciv şi decadent, contracarat de subtilitatea culorilor pudrate şi a delicateţei ţinutelor". Colecţia este gândită pentru fata care poartă creaţiile designerului român, fata „subtilă, discretă, care nu încearcă să epateze, are un aer uşor enigmatic".

Femeile care se îmbracă în MLH vin din toată lumea, aproximativ 40% din clientela site-ului fiind internaţională. În prezent, brandul vinde foarte bine în Elveţia, Grecia, Spania, Singapore şi mai ales în Orientul Mijlociu.

Rochiţe pentru fetiţe

Cu toate că-şi petrece zilele în atelierul său, înconjurată în mare parte de rochii de mireasă, Maria se abate de la regulă când spune că nu este interesată de aşa ceva. „Nu visez la rochia mea de mireasă, visele mele se concentrează în jurul armoniei, a fericirii personale alături de familia şi prietenii mei. În mod ciudat, n-am obsesii pentru haine sau accesorii, nici o pasiune nebună pentru modă, îmi place doar să creez şi să fiu liberă să-mi pun ideile în practică", spune designerul.

Însărcinată în şase luni, viitoarea mămică se gândeşte serios să investească timp într-o colecţie pentru fetiţe. „Sunt pregătită să încerc şi acest domeniu, este ceva nou şi extrem de drăgălaş, sigur voi lucra cu mult drag şi entuziasm la acest proiect. Anul 2012 pare perfect pentru aceasta", spune viitoarea mamă.

CV

Profesie:
Designer
Vârstă: 31 de ani
Studii: A absolvit Facultatea de Design Textil la Paris. Şi-a făcut stagiul la Milano. A lucrat ca ilustrator la două case de modă.
- Şi-a deschis atelierul la 23 de ani, după întoarcerea din Milano, cu un angajat şi câteva maşini de cusut casnice.
- A lucrat cu vedete autohtone precum actriţa Ana Maria Marinca, Simona Ghe­orghe, Andreea Raicu, Dana Războiu şi Alessandra Stoicescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările