Principalul avantaj al cabinei de tip photo booth este dat în primul rând de faptul că aceasta reprezintă o modalitate foarte bună de divertisment şi amuzament a invitaţilor tăi deoarece aceştia îşi fac singuri pozele, când vor, câte vor, cu cine vor şi in plus acestea sunt printate pe loc. Dar cum putem să ne asigurăm că distracţia lor o să fie într-adevăr una pe cinste? Pentru a va răspunde la această întrebare am să va enumăr mai jos câteva idei şi stiluri de a face pozele în cabină pe care voi la rândul vostru le puteţi sugera invitaţilor voştri iar în acelaşi timp am să va dau şi câteva exemple de fundaluri amuzante pentru photo booth.  

Idei şi stiluri de a face pozele în cabina de tip photo booth

Fie că este vorba de o nuntă, petrecerea de la firmă sau reuniune de familie, atâta timp cât există o cabina photo booth se anunţă distracţie. Aşa că sări în cabină, te uiţi la cameră şi te gândeşti...”cum să pozez acum?”. Şi apoi posibilitatea este destul de mare de a face clasicele poze cu limba scoasă, zâmbind prosteşte, uitându-te serios etc. Am observat de-a lungul timpului că majoritatea oamenilor nu sunt foarte creativi şi aleg aceste variante simple şi clasice de poze. Dacă vreţi să adăugaţi acel „ceva” pozelor voastre şi ale invitaţilor voştri de ce să nu ieşiţi puţin din acel clasic tipar?

De reţinut că majoritatea cabinelor photo booth, precum şi cele de la Photosnacks, oferă posibilitatea de a face poze multiple de tip bandă, acest lucru ajutându-te să creezi practic o mică poveste sau să ilustrezi o anumită acţiune. Este exact acelaşi lucru ca şi cum ai avea propriul fotograf cu declanşator.

Lista de idei este destul de lungă aşa că am împarţit-o pe câteva categorii.

Mire si mireasă sau cupluri de îndrăgostiţi

Aceste idei de poze sunt adresate celor îndrăgostiţi ce sărbătoresc o zi cu adevărat specială şi de care vor să se amuze şi să-şi amintească cu o deosebită plăcere peste ani când scot să răsfoiască albumele foto.

- Sărut surpriză – majoritatea pozelor ce surprind momente neaşteptate sunt cu adevărat speciale deoarece expresiile sunt mult mai naturale faţă de cele când te aştepţi să ţi se facă poză.

- Ridic-o în braţe – dacă permite cabina, ia-ţi partenera şi ridic-o în braţe.

- Trage-l de cravată – ea îl conduce pe el trăgându-l de cravată, timp în care este şi mai amuzant dacă el simulează precum că ar saliva după ea.

- Pescuitul – simulează precum că ai mulină la o lanseta de pescuit înspre partenerul tău, ca şi cum tocmai ţi-ai „pescuit” iubita/iubitul.

- Creaţi o inimioară – folosiţi fiecare câte o mâna pentru a crea o inimioară în faţa camerei.

- Suflaţi săruturi din mâna – iar în acelaşi timp partenerul se preface că le prinde.

- Fă-i cu ochiul – iar partenerul să aibă expresie de flatat.

- Reconstituiţi momentul cererii în căsătorie. 

Pentru doamne

Aceste idei sunt adresate fetelor, fie câteva la număr, fie un grup mai mare.

- Charlie’s Angels – armele în aer şi aşezaţi-vă spate în spate.

- Şedinţa foto pentru fotomodele – imaginează-ţi că esţi pe coperta vreunei reviste de modă şi abordează cea mai sexy atitudine a ta de fotomodel pentru poză.

- Pupaţi mireasa – prindeţi mireasa între voi şi pupaţi-o amandoua în acelaşi timp pe câte un obraz.

 

Pentru domni

- Arătaţi-vă armele – încordaţi-vă muşchii şi arătaţi-le doamnelor în ce direcţie este plaja.

- Lupta falsă – pune-ţi imaginaţia la treabă împreună cu prietenii tăi şi regizaţi această scenă.

- Bateţi palma in grup.

- Cap în cap – imaginaţi-vă că sunteţi berbeci sau jucători de fotbal după ce au înscris un gol şi prefaceţi-vă că vă daţi cap în cap.

- Salutaţi – fie în stil patriotic, imaginându-vă că sunteţi pe un stadion imens, fie doar de amuzament.

De unul singur

Nu este obligatoriu să intri în cabina foto cu un grup, poţi face şi de unul singur nişte poze creative şi foarte amuzante. Iată mai jos câteva idei.

- Probleme cu băutura – măcar ai venit însoţită la eveniment de...paharul tău cu băutură.

- Aceeaşi expresie pentru toate pozele – da, foloseşte exact aceeaşi expresie a fetei pentru fiecare poză.

- Mişcă-te in slow motion de-a lungul ecranului – mută-te câte un pic de-a lungul ecranului pentru fiecare poză în parte, eventual poţi simula o alergare.

- 4 colţuri – pentru fiecare poză orientează-ţi capul înspre alt colţ al ecranului.

- Liftul – mişcă-te în sus sau în jos foarte încet pentru fiecare poză în parte.

- Te măriţi cu mine – foarte rară dar se poate face exact ca o cerere în căsătorie. Dacă sunt benzi de câte 4 poze şi table pe care se poate scrie le poţi folosi pentru câte un cuvânt pe tablă în fiecare poză.

- Trasul cu ochiul prin gaura cheii – umple tot cadrul cu faţa ta precum te-ai preface că te uiţi prin gaura cheii de la uşa unui apartament.

Reconstituirea mişcărilor de dans

Am pus mai jos câteva exemple de dansuri celebre din melodiile unor artişti foarte cunoscuţi pe care le poţi reconstitui cu succes oricând ai un moment de lipsă de inspiraţie, tu sau invitaţii tăi, în cabina photo booth. Aceste dansuri nu necesită niciun fel de explicaţie dar pentru a le vedea cel mai bine le căutaţi pe internet.

- The Macarena - Running Man

- Gagnam Style - Walk like an Egyption

- Michael Jackson – Thriller - Soulja Boy!

- The Dougie - John Travolta – Boogie Nights

- Harlem Shake - Anti Gravity Lean

- The Robot - Chicken Dance

- Raise the Roof

Bomba foto

Bombele foto sunt unele dintre cele mai populare întâlnite la cabinele photo booth la evenimente aşadar a trebuit făcută o categorie specială pentru aceste poze enervante în multe cazuri. Ca şi sfat te poţi accesoriza cu ceva eventual înainte a face poză, precum domnul din imagine.


Idei creative amestecate

Aceste idei de poze sunt amestecate dar amuzante în acelaşi timp, chiar merită încercate.

- Trenuleţul – la majoritatea nunţilor la un moment dat se face trenuleţul, adică fiecare invitat se prinde cu mâinile de talia celui din faţă sa şi merg toţi aşa şerpuit prin toată încăperea. Mergeţi încet prin cabina photo booth în aşa fel încât în fiecare poză să fie încadrate alte persoane.

- YMCA – împreună cu încă 3 persoane puteţi face celebrul simbol YMCA sau chiar tu singur poţi face câte o literă pentru fiecare poză.

- Superman – strânge-ţi pumnii şi ţine-i în faţă imaginându-ţi că zbori.

- Semnale din timpul scufundărilor – dacă cineva ştie aceste semnale le puteţi folosi cu încredere în cabina photo booth deoarece rezultatul este unul foarte amuzant.

În acelaşi timp toate ideile de mai sus pot fi combinate pentru poza din photo booth cu o expresie a feţei corelată cu aproape orice trăire, stare sau sentiment.

Idei de fundaluri pentru photo booth

Photo booth-ul a revenit şi a evoluat foarte mult comparativ cu cele vechi din magazine care funcţionau cu monezi şi scoteau o bandă cu 4 poze alb-negru în care ieşea încadrat doar capul subiectului. Photo booth-urile din ziua de astăzi sunt echipate cu tehnologie mult mai avansată, display touchscreen, rezoluţie maximă la printarea pozelor, se pot face chiar filmuleţe HD iar upload-ul lor pe reţelele de socializare se poate face direct de la cabina.

Odata cu ele au evoluat bineînţeles şi fundalurile. Photo booth-urile vechi aveau în general un singur fundal dintr-o singură culoare compactă, astăzi nu există vreo limitare când vine vorba de colecţia de fundaluri. Am pus mai jos câteva dintre cele mai întâlnite şi folosite tipuri.

Fundal cu paiete sau orice tip de material strălucitor

Acest tip de fundal este cu siguranţă unul dintre preferatele fundaluri pentru cabina photo booth deoarece merge foarte bine cu tematică oricărui fel de petrecere sau eveniment. Paietele ce strălucesc foarte puternic dau cabinei un aer plin de farmec, sofisticat şi în acelaşi timp elegant. Culorile din care se realizează acest fundal pot fi variate precum argintiu, auriu, roşu, mov, roz, negru etc.

 

Fundal retro cu diverse modele

Acest tip de fundal te va întoarce înapoi în timp în diferite perioade cu ajutorul design-ului său retro, fiind ideal pentru a aduce stil evenimentului tău şi pentru a crea o atmosfera festivă.

Fundal dintr-o singură culoare compactă

Fundalul acesta este de asemenea o variantă foarte populară şi versatilă. Îţi poţi alege culoarea pentru a o potrivi cât mai bine cu tema evenimentului.

Fundal cu diverse modele de forme creative

Acest tip de fundal este de asemenea o alegere foarte bună atunci când îţi doreşti un aer de petrecere distractiv şi creativ. Îţi poţi alege orice model doreşti precum forme geometrice, puncte, dungi şi multe altele. Nu trebuie decât să găseşti cea mai bună variantă care să completeze tema petrecerii tale.  


Fundal tip Green Screen

Această variantă este ideală pentru orice cabină photo booth întrucât prin intermediul acestui fundal digital poţi încarcă orice imagine din orice colţ al lumii. Astfel îţi poţi trimite invitaţii într-o frumoasă călătorie oriunde îşi doresc ei în acel moment să ajungă. 

Sper că te-au ajutat şi că te-au amuzat în acelaşi timp ideile pe care ţi le-am dat legate de subiectele discutate în acest articol. Pentru orice alte informaţii suplimentare legate de cabinele photo booth poţi apela cu încredere la Photosnacks