Oamenii de ştiinţă au descoperit secretul fericirii: un gest simplu, dar greu de făcut pentru unii poate creşte satisfacţia şi stima de sine

Oamenii de
ştiinţă au descoperit secretul fericirii: un gest simplu, dar greu de făcut pentru unii poate creşte satisfacţia
şi stima de sine

Nuditatea este cheia spre fericire spun cercetătorii britanici FOTO 123RF

Se pare că fericirea nu este o stare chiar atât de greu de atins pe cât se credea până acum. Cercetătorii englezi au ajuns la concluzia că un gest simplu ne poate creşte satisfacţia şi stima de sine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nuditatea este cheia spre fericire spun cercetătorii britanici, după ce au realizat un nou studiu în acest sens. Rezultatele au arătat că persoanele care practică nudismul se simt mult mai împăcate cu propria persoană şi sunt mai mulţumite de viaţa lor, scrie The Mirror. Cu cât stau mai mult dezbrăcaţi sau parţial acoperiţi, cu atât oamenii se simt mai fericiţi.

„Nudiştii au tot afirmat asta de-a lungul timpului“, a declarat  Dr Keon West, cercetător al Universităţii din Londra.

Cu toate acestea, în ciuda stării de fericire oferită de renunţarea la haine, nicio cercetare nu a investigat dacă nudismul ne poate face mai fericiţi decât alte lucruri, cum ar fi atitudinea sau convingerile pe care le adoptăm.

În prima parte a studiului s-a efectuat un sondaj online ce a vizat 850 de britanici care au raportat niveluri mai ridicate de fericire şi mulţumire faţă de aspectul fizic, în comparaţie cu cei care au decis să renunţe numai la o parte din articolele vestimentare pe care le purtau.  

Alte două teste suplimentare au avut loc la evenimentul „Dezbracă-te pentru urşii polari“, când participanţii au fost supuşi unui studiu psihologic înainte şi după ce au renunţat la haine. În fiecare caz, oamenii şi-au îmbunătăţit semnificativ nivelul de fericire şi stima de sine, raportând o satisfacţie în ceea ce priveşte imaginea corpului lor.

Dr. West a concluzionat faptul că, pentru o lungă perioadă de timp, oamenii au presupus că nuditate publică este un semn al disfuncţiei psihologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările