Minciuna care i-a distrus viaţa: ce a păţit o femeie care a reclamat că e ameninţată de un bărbat de culoare VIDEO

Minciuna care i-a distrus viaţa: ce a păţit o femeie care a reclamat că e ameninţată de un bărbat de culoare VIDEO

Un incident petrecut într-un parc din New York a devenit viral şi i-a distrus reputaţia unei femei care a sunat la Poliţie minţind că este ameninţată de un bărbat de culoare. Întreaga scenă a fost filmată, iar clipul a fost distribuit pe reţelele sociale, ajungând inclusiv la angajatorii femeii.

Totul a pornit după ce bărbatul i-a cerut politicos femeii să respecte regulile parcurlui şi să-şi pună câinele în lesă, iar ea a sunat la urgenţă minţind că este ameninţată, relatează Pinknews.co.uk.
 
Amy Cooper, angajata unei bănci de investiţii, a refuzat solicitarea lui Christian Cooper, un bărbat de culoare pasionat de păsări, de a-şi pune câinele în lesă într-o zonă protejată a Central Park din New York.

Bărbatul a povestit că femeia stătea chiar lângă semnul că nu e permis cu câini fără lesă, fiind un loc unde vin cei care vor să urmărească specii de păsări.
 
Bărbatul a înregistrat momentul când femeia a sunat la poliţie şi a minţit că viaţa îi este în pericol. După valul de reacţii din mediul online, femeia s-a apărat spunând că nu este rasistă, ci doar s-a speriat, plângându-se că viaţa ei a fost distrusă în urma întâmplării: în 48 de ore şi-a pierdut slujba, câinele şi reputaţia. 

Compania de investiţii Franklin Templeton, unde lucra femeia, a decis să o concedieze, angajatorii postând pe Twitter anunţul. „În urma revizuirii interne a incidentului de ieri din Central Park, am luat decizia de a concedia imediat angajata implicată. Nu tolerăm rasismul de niciun fel”, a transmis compania într-un mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, reprezentanţii rezervaţiei parcului au spus că iau în considerare să-i interzică pe viaţă accesul în parc. În plus, câinele a ajuns la un adăpost pentru animale. 

Pe filmare se vede cum femeia, nervoasă, sună la poliţie în timp ce încearcă să-l oprească pe bărbat să înregistreze şi aproape sugrumând câinele.

„M-am gândit că pot ceda acestei intimidări rasiale sau aş putea să continui”, a spus Cooper.

„E aici un bărbat afro-american, sunt în Central Park.  Mă filmează şi mă ameninţă pe mine şi pe câinele meu”, se aude femeia.

Christian Cooper este gay şi are ca hobby descoperirea de noi specii de păsări. Cooper a spus că acceptă scuzele femeii dacă sunt cu adevărat sincere şi pe viitor va lua în seamă regulile parcului când îşi va scoate câinele la plimbare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: