Cum arată costumele tradiţionale de nuntă din diferite ţări

Cum arată costumele tradiţionale de nuntă din
diferite ţări

Costume tradiţionale de nuntă.

Nunta este un eveniment care aduce mare bucurie în orice loc de pe Pământ. Pentru marcarea acestei ceremonii, populaţia din toată lumea alege costume speciale, împodobite conform tradiţiei şi obiceiurilor zonei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rochiile de mireasă clasice de astăzi au devenit populare prin secolul al XIX-lea, datorită reginei Victoria. Ea a fost prima femeie care a purtat o rochie de mireasă albă. Înainte de ea, femeile alegeau haine tradiţionale sau o rochie care să se potrivească cu moda din acea perioadă.

În ziua de astăzi, sunt mai rar întâlnite rochiile de mireasă într-o altă culoare decât alb. Cu toate acestea, în unele culturi, mai ales în Asia şi Africa, cuplurile tinere preferă încă tradiţia în ceea ce priveşte hainele de nuntă.

Bright Side a adunat fotografii de nuntă din toată lumea cu miri şi mirese în haine tradiţionale:

Japonia

În Japonia, miresele poartă adesea două sau mai multe rochii de-a lungul ceremoniei - alb şi roşu.

Ghana

Hainele tradiţionale de nuntă în Ghana sunt foarte colorate. Designul lor de ţesături variază. Sunt culori şi ţesături diferite. Fiecare familie are propriul model de cusătură.

România

Astăzi, marea majoritate a tinerilor români preferă nunţile moderne. Cu toate acestea, în zone mai îndepărtate pot fi văzute şi ceremonii tradiţionale. Deşi România nu este mare, fiecare regiune are propriul model al costumelor de nuntă.

Sami, Europa de Nord

Sami sunt oamenii indigeni care trăiesc în Laponia. Costumele lor tradiţionale vă pot spune multe despre cei care le poartă. De exemplu, butonii pătraţi sunt purtaţi de bărbaţii căsătoriţi, în timp tinerii necăsătoriţi poartă butoni rotunzi.

Sri Lanka

Mireasa este mai mereu în centrul atenţiei în ziua nunţii ei. Cu toate acestea, dacă vă aflaţi la o nuntă tradiţională în Sri Lanka, probabil că nu veţi putea să vă luaţi ochii de la mire.

India

Rochiile de mireasă roşii sau roz sunt haine tradiţionale pentru miresele din cultura indiană. În plus, în regiunile de nord, femeile căsătorite poartă în mod tradiţional un punct roşu în mijlocul frunţii.

Scoţia

În Scoţia, mirele poartă în mod tradiţional kiltul familiei sale. După ceremonia de nuntă, acesta pune un şal în culorile kiltului în jurul umerilor miresei pentru a simboliza apartenenţa la noua sa familie.

Pakistan

Deşi Pakistanul este o naţiune islamică, tradiţiile sale au multe în comun cu obiceiurile indiene. Desenarea modelelor complicate de henna pe mâinile miresei şi purtatul unei rochii de mireasă roşie sunt cele mai populare dintre ele.

Etiopia

Poate veţi fi surprinşi, dar Etiopia este singura ţară din Africa în care creştinismul este religia oficială. Majoritatea poporului etiopian aparţine Bisericii Ortodoxe Etiopiene. De aceea, ceremonia de nuntă seamănă cu cea a grecilor sau a ruşilor.

Indonezia

Nunţile indoneziene pot varia foarte mult de la o insulă la alta. Cu peste 300 de grupuri etnice şi 6 religii majoritare, această ţară este o intersectare a diferitelor culturi şi civilizaţii.

Malaezia

În Malaezia, majoritatea ceremoniilor de nuntă sunt ţinute în tradiţia musulmană. Mireasa deseori alege o rochie în nuanţe violet sau crem.

Evreii din Yemenit

Majoritatea comunităţilor evreieşti nu au haine de nuntă specifice. Totuşi, evreii din Yemenit sunt excepţia de la această regulă. De obicei, fetele se căsătoresc îmbrăcate în haine moştenite de la strămoşii lor.

Coreea de Sud

Nunţile tradiţionale devin din ce în ce mai populare în Coreea de Sud. Conform tradiţiei antice, mirele trebuie să-şi transporte soţia în jurul mesei pe spate. Acest lucru simbolizează faptul că mireasa se poate baza pe soţul ei.

Norvegia

În Norvegia, este obişnuită purtarea unui costum norvegian tradiţional, pentru ocazii speciale precum nunţile şi petrecerile de botez.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările