Cinci mici victorii pe care să nu uiţi să le celebrezi în fiecare zi

Cinci mici victorii pe care să nu uiţi să le celebrezi în
fiecare zi

Celebrarea micilor victorii este o metodă bună pentru a deveni mai optimist FOTO Shutterstock

Celebrarea acelor mici victorii pe care, de regulă, nu le luăm în seamă ne îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi reprezintă o metodă simplă de a face din întâmplările cotidiene o sursă de satisfacţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oamenii reacţionează pozitiv în faţa recompenselor“, arată Susan Weinschenk, autoare a cărţii „How to Get People to Do Stuff“, într-un interviu acordat site-ului „Huffington Post“. „Cred că atunci când ne acordăm timp să observăm lucrurile care merg bine, asta ne îmbunătăţeşte starea“.

Aşadar, chiar dacă este vorba de o cafea oferită din partea casei sau pur şi simplu nu mai eşti nevoit să aştepţi la semafor ca de obicei, îţi poţi acorda timp să mulţumeşti pentru asta. De altfel, Weinschenk consideră că este o tactică bună pentru a privi lucrurile într-un mod mai optimist.

De asemenea, este o metodă bună pentru a deveni mai productiv.

Ne concentrăm mereu atenţia în direcţia următoarelor obiective şi mereu muncim din greu“, când ar trebui să ne oprim din când în când şi să savurăm momentele de triumf, consideră Nathalie Lussier, creatoare a site-ului „Checkup Tool“.

Aşadar, iată o listă a lucrurilor de care te poţi bucura atunci când ţi se întâmplă şi care, desigur, poate fi completată:

1.Atunci când un necunoscut face un gest oricât de mic. De exemplu, ţine liftul pentru tine.

2.Atunci când metroul porneşte exact când urci în el.

3.Când mergi la film, iar locul de lângă tine este liber, astfel încât poţi să te desfăşori în voie.

4. Când ai o idee foarte bună în timp ce dormi şi ţi-o aminteşti în dimineaţa următoare.

5. Când eşti la restaurant, iar mâncarea îţi este servită  la momentul potrivit.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările