Cele mai grele şi bizare întrebări la interviurile de angajare: câte calorii sunt într-un supermarket şi cum ai convinge un eschimos să cumpere un frigider?

Cele mai grele şi bizare întrebări la interviurile de angajare: câte calorii sunt într-un supermarket şi cum ai convinge un eschimos să cumpere un frigider?

Angajatorii vor să evalueze modul de gândire al candidaţilor. FOTO Arhivă Adevărul

Interviurile de angajare au devenit tot mai creative în zilele noastre. De multe ori, angajatorii îşi surprind candidaţii cu întrebări de-a dreptul bizare, care îi lasă fără cuvinte oricât de bine pregătiţi se consideră. Tu cum i-ai descrie culoarea galben unui orb?

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajatorii apelează, mai nou, la întrebări-capcană pentru a testa candidaţii, mai ales când numărul aplicanţilor este foarte mare. Serviciile de recrutare recurg la astfel de teste în dorinţa de a selecta doar angajaţii cu adevărat valoroşi, potrivit lui Joe Wiggins, purtător de cuvânt al portalului de joburi Glassdoor din Marea Britanie. 

„De cele mai multe ori, aceştia vor să vadă cum reacţionezi sub presiune, atunci când pământul îţi fuge de sub picioare. Cum te pregăteşti pentru ceva cu totul şi cu totul neaşteptat?”, precizează Wiggins. 

Companiile de consultanţă şi cele tehnologice tind să folosească aceste întrebări mai mult decât firmele care acţionează în alte domenii, mai spune specialistul, citat de publicaţia „The Independent”. De asemenea, potrivit bărbatului, stagiarii şi persoanele aflate la început de carieră sunt cei care primesc, de multe ori, întrebări ciudate. 

„Numărul candidaţilor tineri este atât de mare, încât angajatorii se gândesc să arunce o grenadă în mijlocul lor şi să vadă ce se întâmplă”, mai spune Wiggins. 

Google este una din companiile mari care îşi selectează angajaţii cu ajutorul întrebărilor bizare, pentru a testa modul în care gândesc aceştia. De exemplu, reprezentanţii Google şi-au întrebat candidaţii câte calorii sunt într-un supermarket. Unii au încercat să determine o formulă matematică pentru a da răspunsul la această întrebare, în timp ce alţii au spus că niciuna, pentru că, de fapt, caloriile se află în mâncare.  

„Candidaţii trebuie să fie pregătiţi pentru orice şi să exerseze, cât de cât, răspunsurile la astfel de întrebări, dar să nu se streseze totuşi prea mult. Nimeni nu are un răspuns exact la aceste întrebări”, dezvăluie Wiggins. 

Cele mai bizare şi creative întrebări puse la interviurile de angajare:

1. Cum poţi calcula câte mingi de tenis sunt folosite în cadrul turneului de la Wimbledon?
2. Estimează numărul total de maşini din ţara ta. 
3. Câte calorii sunt într-un supermarket?
4. Cum i-ai vinde un frigider unui eschimos?
5. Ce ai lua cu tine pe o insulă pustie şi de ce?
6. Batman este un super erou?
7. Ai 17 bile roşii şi 17 bile albastre şi renunţi la două bile în acelaşi timp. Dacă cele două sunt de aceeaşi culoare, adaugă una albastră. Dacă sunt de culori diferite, adaugă una roşie. Ce culoare are bila care a fost îndepărtată până la urmă?
8. Ce personaj de desene animate ai vrea să fii şi de ce?
9. Care este cel mai nesăbuit lucru pe care l-ai făcut?
10. Care este părerea ta despre filmul Blair Witch Project?
11. Ce ai face dacă ai fi singurul supravieţuitor într-un accident de avion?
12. Care este melodia ta preferată din anul 1990?
13. Dacă te trezeşti din senin cu 2.000 de mailuri şi ai putea răspunde doar la 300 din ele, cum le-ai selecta?
14. Cine ar câştiga o lupta dintre Spiderman şi Batman?
15. Dacă ai avea o maşină care ar produce 100 de dolari pe zi pentru tot restul vieţii, ce ai fi dispus să dai la schimb pentru ea astăzi?
16. Ce ai mâncat la micul dejun?
17. Descrie culoarea galben unui orb.
18. Câţi oameni au  plecat din Chicago, cu avionul, anul trecut?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: