Cei mai buni câini de pază. Rasele recomandate de experţi

Cei mai buni câini de pază. Rasele recomandate de experţi

Cei mai buni câini de pază. Câine din rasa Bullmastiff. FOTO Wikipedia

Cei mai buni câini de pază. Chiar dacă în ultimul timp câinii sunt consideraţi mai curând animale de companie, această specie a fost domesticită pentru un scop foarte clar: paza gospodăriei. Desigur, aproape toţi câinii îşi vor apăra instinctiv casa şi stăpânul, dar există anumite rase care au caracteristici specifice, care îi recomandă pentru protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un articol publicat pe site-ul cunoscutului dresor Cesar Milan, cesarway.com, prezintă un top 5 al raselor recomandate de experţi pentru cei care vor un câine de pază. Pentru realizarea acestei selecţii, experţii au ţinut cont de temperamentul câinelui, de forţa lui fizică, dar şi de curaj, loialitate şi rezistenţă la durere.

1. Cei mai buni câini de pază. Bullmastiff-ul este un câine foarte docil

Această rasă este cunoscută pentru forţa fizică, instictul de protecţie, dar şi pentru loialitatea faţă de stăpân. Deşi un bullmastif nu va ezita să doboare la pământ un intrus, rasa este foarte docilă şi potrivită inclusiv pentru familii, fiind indicată şi celor care vor un câine de companie.

2. Cei mai buni câini de pază: Doberman Pinscher

Acest câine este ideal mai ales pentru proprietăţile foarte mari care trebuie apărate. Dobermanul Pinscher este foarte rapid şi ajunge repede din urmă un intrus. Totodată, este curajos, vigilent, foarte loial, dar şi deştept, această rasă fiind pe locul cinci în rândul celor mai inteligente din lume.

(Doberman/FOTO Wikipedia)

3. Cei mai buni câini de pază: Rottweiler

Rasa a fost folosită iniţial pentru paza cirezilor de vite, fiind foarte apreciată datorită instinctelor de protecţie a turmei. Aceşti câini sunt inteligenţi şi loiali, fiind reticenţi faţă de străini, până când ajung să îi cunoască. De asemenea, ei învaţă foarte repede.

(Rottweiler/FOTO Wikipedia)

4. Cei mai buni câini de pază. Komondor, câinele ideal pentru familii

Komondor este la rândul său o rasă crescută la început pentru paza animalelor, de data aceasta a turmelor de oi. Este cunoscută pentru curaj, loialitate şi forţă. Dacă este dresat corect şi învăţat să fie supus, câinele komondor va deveni un animal de companie ideal.

(Komondor/FOTO Wikipedia)

5. Cei mai buni câini de pază: Schnauzer uriaş

Câinii din rasa Schnauzer uriaş sunt puternici şi dominanţi, având nevoie de un dresaj foarte strict. Este o rasă destul de pretenţioasă, dificilă, pentru că aceşti câini au nevoie mereu de stimulare fizică şi mentală şi solicită atenţie constantă. Cu toate acestea, sunt foarte loiali faţă de familie şi foarte des sunt recomandaţi pentru pază.

(Schnauzer uriaş/FOTO Wikipedia)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările