Ce înseamnă când retrogradează Mercur şi ce nu e bine să faci în această perioadă

Ce înseamnă când retrogradează Mercur şi ce nu e bine să faci în această perioadă

Planeta Mercur e rtrogradă de mai multe ori pe an FOTO Shutterstock

În acest an, planeta Mercur retrogradează de trei ori. Prima dată, începând cu 30 ianuarie (în Vărsător) până în 19 februarie (în Peşti). Urmează intervalul 31 mai – 21 iunie (în Gemeni) şi apoi cel din toamnă, respectiv 28 septembrie – 16 octombrie (în Balanţă). În aceste trei perioade, când Mercur este retrograd, percepţia generală este de blocaj, de ghinion, de conflicte şi de schimbări bruşte, care ne întorc zilele cu susul în jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este activitatea acestei planete responsabilă pentru cele mai multe evenimente neplăcute? Ar putea fi de vină lipsa somnului, programul încărcat, situaţiile stresante, dar în mare parte este despre impactul pe care îl are acest fenomen astrologic. De fapt, retrogradarea lui Mercur reprezintă atât un eveniment astrologic, cât şi unul astral.

Mişcarea retrogradă se referă la perioada când o planetă pare că îşi schimbă orbita normală, însă acest lucru nu este adevărat. În cazul lui Mercur, planeta pare că se roteşte invers, însă această percepţie este cauzată de modul în care Mercur şi Pământul se mişcă în raport cu Soarele. 

Află aici de ce zone se "ocupă" această planetă ce NU trebuie să faci când Mercur e retrograd.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările