8 tehnici de întinerire a corpului preluate din culturile şi religiile lumii

8 tehnici de întinerire a corpului preluate din culturile şi
religiile lumii

8 tehnici de întinerire a corpului preluate din culturile şi religiile lumiiFOTO istockphoto.com

Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, a adunat din culturile şi religiile lumii 8 tehnici de întinerire.  Efectele acestor tehnici transformă şi alchimizează multe din procesele zilnice cotidiene, făcându-ne mai atenţi, concentraţi, creativi, energici, bucuroşi, recunoscători, zâmbitori şi sănătoşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corpul nostru, ca şi toate celelalte plante şi animale din jur, are o viaţă determinată de condiţiile vremii unde se naşte: soare, mâncare, aer - la animale şi plante, iar la om, în plus, de gânduri şi trăiri.

Potrivit psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, diferenţa dintre noi şi faună şi floră stă în ceea ce facem cu ce avem, în disponibilitatea noastră de decizie asupra consumului intern de energie. 

“Acumulatorii noştri se încarcă şi descarcă cât e ziua şi noaptea de lungă. Cel mai rapid se descarcă prin gânduri şi emoţii negative, iar cel mai rapid se încarcă prin hrană mentală şi emoţională cu recunoştinţa pentru tot ce este în jur. Mâncarea are un rol mic, dar substanţial ca aport de energie-hrană pentru corpul nostru. Metodele prin care un corp poate întineri sunt mai nou legate de mâncare, însă ea este limitată la nivel chimic şi fizic pentru corpul nostru”, explică psihologul Alexandru Pleşea.

Întinerirea se găseşte prin toate culturile şi religiile lumii:

• La chinezi – prin masaj, tai chi, qi gong;

• La creştini – prin rugăciune, postul creştin şi mătănii;

• La hinduşi – prin yoga, recunoştinţă;

• La budişti – prin meditaţie, concentrare;

• La egipteni – prin uleiuri, condimente, ierburi;

• La musulmani – prin pelerinaje, post şi rugăciuni zilnice;

• La triburi uitate – prin dansuri şi ritualuri sacre.

 

Întinerirea zilelor noastre include:

1. Folosirea telefonului strict pentru eficienţa ta (alte plăceri creează dependenţă);

2. Mâncarea vie cu nutrienţi în ea (total imortală, neprocesată şi fără multă apă);

3. Somnul de minimum 7.30 h. Cu gânduri de recunoştinţă înainte şi după  somn;

4. Gânditul la ce faci, în clipă în care faci - vigilenţa de moment;

5. Determinarea trăirilor după cum vrei ACUM, nu cum vor alţii şi nici din trecutul tău;

6. 5 minute Auto Masaj zilnic – scalp, faţă, spate, mâini, burtă, ceafă;

7. Întinderea articulaţiilor– Asane Yoga – Tai Chi, etc - Mişcări lente şi conştientizate;

8. Eliminarea voluntară a trecutului şi a viitorului (gânduri asociative produse de minte).

 

„Întinerirea este un proces care va veni în urma folosirii uneia sau a tuturor acestor tehnici. Toate sunt la îndemâna şi uşor de folosit pentru cel care doreşte ca energia sa interioară, fizică şi spirituală să crească pe zi ce trece. Efectele acestor tehnici transformă şi alchimizează multe din procesele zilnice cotidiene, făcându-ne mai atenţi, concentraţi, creativi, energici, bucuroşi, recunoscători, zâmbitori şi sănătoşi”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilităţi au când îşi folosesc resursele intelectuale şi să arate abilităţile pe care mintea noastră încă le are latente.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: