Care este vârsta potrivită pentru lecţiile de înot la copii

Care este vârsta potrivită pentru lecţiile de înot
la copii

Care este vârsta potrivită pentru lecţiile de înot la copii FOTO sta.co.uk

Academia Americană de Pediatrie susţine că există o vârstă optimă pentru învăţatrea înotului în rândul copiilor. Nepregătiţi fizic şi emoţional pentru acest moment, cei mici pot dezvolta frică de înec sau chiar traume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Care este vârsta potrivită pentru lecţiile de înot? Majoritatea părinţilor se lasă ghidaţi de teoria conform căreia bebeluşii ştiu să înoate încă de la naştere,  însă Academia Americană de Pediatrie susţine că, înaintea vârstei de 4 ani, copiii nu sunt gata să înveţe acest sport. Cea mai potrivită perioadă este între 5 şi 6, susţin specialiştii institutului, citaţi de redtri.com 

Dacă decideţi să mergeţi la piscină, ar fi recomandat să-i luaţi câteva ore în care un profesor să-i predea tehnicile de înot. Ca părinte, nu uitaţi că cei mici ar trbui aclimatizaţi înainte de a fi băgaţi în apă, situaţiile neprevăzute şi stresul putând duce la dezvoltarea unei frici sau chiar traume. Înainte de a participa la un astfel de curs de înot, este indicat să discutaţi acest aspect cu medicul pediatru (medicul în îngrijirea căruia se află copilul tău) pentru a obţine din partea acestuia avizul medical favorabil. Este posibil, ca acesta să vă ofere câteva sfaturi sau indicaţii, precum existenţa unor boli, afecţiuni de care suferă bebeluşul sau alte aspecte medicale, despre care va trebui să amintiţi instructorului de înot. 

Măsuri de siguranţă

–          Nu lăsa copilul singur în apă, nici măcar pentru un minut.

–          Asigură-te că poarta de la piscină este mereu închisă şi că cel mic nu poate ajunge la piscină.

–          Învaţă-l câteva măsuri de siguranţă pe lângă piscină cum ar fi să nu alerge în jurul ei sau să intre în apă doar cu mami sau tati.

–          Evită aripioarele, jucăriile plutitoare sau costumele de înot cu apă. Copilul se poate scufunda, iar tu ai un fals sentiment de siguranţă.

–          Nu lăsa jucării în piscină după ce copilul a ieşit din apă.

Este important de reţinut, totuşi, că aceste măsuri nu exclud riscul de înec şi nu reprezintă un substitut pentru supravegherea adulţilor atunci când copiii se află în apă, vigilenţa fiind un factor de siguranţă important.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările