Cum ne ajutăm copiii să se acomodeze la început de an şcolar şi greşelile care deteriorează relaţia dintre părinte şi copil VIDEO

Cum ne ajutăm copiii să se acomodeze la început de an şcolar şi greşelile care deteriorează relaţia dintre părinte şi copil 

Mai sunt zece zile până la începerea noului an şcolar, timp în care emoţiile se acumulează atât în cazul părinţilor, cât mai ales al copiilor care se pregătesc de o nouă etapă din viaţa lor. Expertul în parenting Otilia Mantelers a explicat la Adevărul Live cum ne putem ajuta copiii să facă faţă mai uşor acestei provocări, dar mai ales care sunt situaţiile în care şcoala ajunge să afecteze negativ relaţia dintre părinte şi copil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiecare început este greu, iar asta este valabil şi pentru copilul care face trecerea de la perioada grădiniţei la şcoală.

Expertul în parenting Otilia Mantelers, trainer Playful Parenting, a explicat la Adevărul Live de ce conectarea dintre părinte şi copil este esenţială într-un astfel de moment şi în ce constă mai exact, pentru ca această schimbare importantă să se facă lin, astfel încât şcoala să fie percepută pozitiv de la bun început.

De asemenea, vom discuta despre cele mai frecvente greşeli pe care le fac părinţii după începerea şcolii, abordări care deteriorează relaţia cu copilul şi afectează inclusiv performanţa şcolară. 

Aceasta este, de altfel, şi tema atelierului intitulat "Cum a fost azi la şcoală", pe care Otilia Mantelers îl va susţine la 1 octombrie, la Bucureşti, întâlnire dedicată atât părinţilor, cât şi cadrelor didactice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările