VIDEO Avantaje unice pentru femeile care poartă burkini. Ce spune inventatorul costumului

VIDEO Avantaje unice pentru femeile care poartă burkini. Ce spune inventatorul costumului

Foto: Arhivă / Nu doar femeile care se ghidează după Coran poartă acest tip de costum

Portul burkini, modestul costum de plajă specific femeilor musulmane, a dat naştere mai multor reacţii ostile în ultima lună, determinând interzicerea acestuia în mai multe localităţi din Franţa şi Germania. Totuşi, această interdicţie a fost suspendată de Consiliul de stat din Franţa, cea mai înaltă instanţă administrativă a ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această veste a fost primită cu entuziasm de persoanele care considerau nedreaptă interdicţia, inclusiv creatorul costumului burkini Aheda Zanetti, o femeie musulmană libaneză care a emigrat în Australia. Aceasta a declarat că ”burkini a făcut adevărate minuni pentru fetele şi femeile musulmane, oferindu-le încrederea de a putea fi active”.

Aheda a discutat despre cum este atunci când porţi burkini: ”Când am purtat burkini a fost prima dată când am avut posibilitatea să înot în public şi a fost absolut superb. Îmi amintesc senzaţia atât de limpede. Am simţit gustul libertăţii, m-am simţit descătuşată, m-am simţit ca şi cum aş fi fost patronul piscinei.”

Potrivit altei femei musulmane Romaissaa Benzizoune, burkini o face să se simtă puternică. ”Burkini sugerează modestie, dar îţi oferă şi posibilitatea de a înota, costă mai puţin de 100 de dolari, şi este foarte uşor folosit cu o serie de cârlige, curele si benzi elastice."

Astfel, avantajul de a purta burkini pentru femeile musulmane, în pofida aparenţelor, este reprezentat de comoditatea cu care acestea pot înota în acest costum. Totodată, nu există riscul ca în timpul manevrelor din apă acestea să rămână descoperite sau să li se vadă anumite părţi ale corpului ce ar putea fi compromiţătoare pentru o femeie musulmană, potrivit Time.com.

Mai mult, trebuie spus faptul că nu doar femeile care se ghidează după Coran poartă acest tip de costum, şi chiar există femei din Statele Unite care au achiziţionat burkini pentru că le ajută să evite razele solare, şi, totodată, le acoperă bine trupul de privirile curioşilor.

Aheda Zanetti a susţinut chiar că avăzut mormoni apelând la acest tip de costum de baie, fapt ce verifică utilitatea variată a invenţiei sale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările