Machiajul pentru primăvară-vară: sclipici, culori electrice şi ten de porţelan FOTO

Machiajul
pentru primăvară-vară: sclipici, culori electrice şi ten de porţelan FOTO

Tendinţe în machiaj pentru sezonul primăvară-vară.

Tendinţele în machiaj pentru sezonul cald sunt pe cât de variate, pe atât de îndrăzneţe. De la folosirea fardului, eyelinerului şi rujului cu sclipici până la vopsirea buzelor în două culori, make-up artiştii vin cu propuneri dintre cele mai interesante. Perioada disco este dominantă la nivel de influenţe, alături de trendul „no make-up make-up“, care presupune abordarea unui machiaj cât se poate de natural

Ştiri pe aceeaşi temă

Portfardul trebuie pregătit cu produse care vă vor ajuta să adaptaţi machiajul tendinţelor de sezon. Fie că preferaţi o abordare naturală, clasică, mai îndrăzneaţă sau chiar futuristă, specialiştii în make-up au venit cu idei pentru toate gusturile.

Fardul de obraz devine indispensabil primăvara şi vara aceasta. Fie este aplicat din abundenţă pe linia pomeţilor până spre tâmple, cu versiunea în care poate fi unit cu nuanţa fardului folosit pe zona arcadelor, fie este alesă o nuanţă pală de roz pentru a oferi obrajilor acea îmbujorare tinerească. Kenzo, Chanel şi Reem Acra au prezentat ambele propuneri odată cu anunţarea trendurilor pentru sezonul cald 2017.

Efect natural

Tenul de porţelan, hidratat foarte bine şi cu pomeţii scoşi în evidenţă cu ajutorul unui pudre iluminatoare, produs care există şi în varianta cremoasă sau lichidă, este  un must. Iluminatorul trebuie folosit pentru a evidenţia anumite zone ale feţei, precum arcul lui Cupidon (adâncitura din mijlocul buzei superioare), puntea nasului, arcadele, zona de deasupra sprâncenelor, osul pometului şi centrul pleoapelor superioare, după cum propun editorii de modă ai revistei „Harper’s Bazaar“.

Machiajul natural, care oferă chipului un aspect proaspăt, a fost promovat în sezoanele din urmă prin sintagma „no make-up make-up“, iar sezonul acesta a putut fi întâlnit în prezentările colecţiilor Valentino, Simone Rocha, Prada, Lanvin şi Tommy Hilfiger.

Buze în două culori sau sclipitoare

Dacă sunteţi o iubitoare a rujurilor, puteţi opta pentru conturarea buzelor în detrimentul ochilor. La Jason Wu s-au folosit două nuanţe de roşu, amestecate, pentru ca în centrul buzei inferioare să fie aplicat un portocaliu cremos şi intens. 

Rujul în nuanţe clasice de roşu vibrant, mat sau cu o textură semicremoasă, s-a regăsit la Dolce&Gabbana, dar şi la Valentino şi la Simone Rocha. Interesantă a fost abordarea din prezentarea colecţiei Cushnie and Ochs, unde buza superioară este vopsită în roşu intens pentru ca buza inferioară să fie colorată cu o nuanţă intensă de fucsia. Acne Studio a mizat pe mov, cenuşiu şi culori metalizate, în contrast cu buzele date cu un gloss incolor la Maison Martin Margiela, care a preferat să contureze puternic ochii în nuanţe de galben, bleu şi roz, obţinând un efect futuristic şi datorită elementelor grafice folosite. La Versus a dominat portocaliul, în timp ce modelele DKNY au avut buzele de culoarea vişinei, punctate cu sclipici. 

Culoarea nu este rezervată sezonul acesta doar buzelor şi ochilor, ci şi sprâncenele pot fi vopsite în nuanţe pale de galben sau lila, ca la Gucci, ba chiar pot fi transformate în adevărate bijuterii cu ajutorul fardurilor cu sclipici special gândite pentru conturarea acestora.

Sclipiciul poate fi folosit şi pentru a ilumina colţul intern al ochiului, după modelul propus de Pat McGrath în prezentarea Versace, care a utilizat acest efect pentru  pomeţi, nas şi arcul lui Cupidon, dar şi suflat pe tâmple, ca la Kenzo. De asemenea, la Brandon Maxwell, make-up artistul Tom Pecheux a apelat la blush-ul auriu pentru a crea iluzia unor pomeţi auriţi, demni de o zeiţă.

În stil disco

Machiajul ochilor este şi el foarte variat. Dincolo de versiunile minimaliste, naturale, se situează combinaţiile de culori intense, ca în cazul Louis Vuitton, desprinse din perioada anilor ’80. Fardul mov folosit din abundenţă, întins spre tâmple, şi accentuat cu dermatograf negru trasat inclusiv în colţul intern al ochiului, este în mod cert o alegere potrivită pentru o seară petrecută la dans, într-un club. Victoria Beckham a optat pentru fardul de un albastru electric, cu ajutorul căruia se desenează o formă dreptunghiulară, ca unic element de culoare, similar cu cel folosit la Ports 196, dar şi la Versus, de data aceasta pe nuanţe de kaki. Topshop Unique a marşat pe conturarea generoasă a ochilor cu un mix de nuanţe pământii, pentru ca la Sportmax nuanţa-vedetă să fie galbenul energic, întins pe întreaga pleoapă şi până la jumătatea arcadei. Şi turcoazul este o culoare permisă sezonul acesta, după cum s-a observat la Christian Sirano. 

Max Mara a surprins cu elementele de inspiraţie tribală, modelele defilând cu dungi de fard albastru şi galben pictate în partea superioară a pomeţilor şi spre tâmple, pentru ca la Salvatore Ferragamo privirea să capete profunzime cu ajutorul unei tuşe groase de fard roşu-portocaliu trasată la jumătatea arcadei.

De la smokey la smudgy eyes

Eyelinerul nu putea să lipsească de pe lista tendinţelor în make-up. Şi în acest caz avem libertatea să ne jucăm cu nuanţele, de la negru intens pentru smokey eyes clasici sau cu un plus de sclipici pentru ocaziile în care vrem să ieşim cu orice preţ în evidenţă, la modelul smudgy, o versiune studiată a fardului întins de dimineaţă în jurul ochilor, când ai sărit peste demachiere cu o noapte înainte. Sonia Rykiel a optat pentru o variantă mai potolită a acestui tip de machiaj, în timp ce Carolina Herrera a conturat puternic nu numai ochii, ci şi buzele, acoperite cu ruj într-o nuanţă caldă de roşu-portocaliu. La Elie Saab, eyelinerul negru a fost folosit până la jumătatea pleoapei şi apoi s-a continuat cu o codiţă scurtă la colţul extern al ochiului, iar la Balmain s-a folosit un gloss pentru ochi deasupra eyelinerului şi a fardului pentru a crea efectul smudgy, în vogă sezonul acesta.

Sclipiciul poate fi folosit şi sub forma unui dermatograf bleu-argintiu în zona ochilor, pentru a evidenţia colţul intern al ochiului, după modelul folosit de make-up artistul Pat McGrath la Maison Margiela, sau chiar pentru a desena forme simple în imediata apropiere a colţului extern al ochiului.

Indiferent de stilul de machiaj pentru care optaţi, important este să ţineţi cont de împrejurare şi de cât de mult se potriveşte felului dumneavoastră de a fi, pentru că atitudinea este foarte importantă, aşa cum a subliniat McGrath pentru „Harper’s Bazaar“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: