Designerul Alexander McQueen intenţiona să se sinucidă pe podium, potrivit unei noi biografii

Designerul Alexander McQueen intenţiona să se sinucidă pe podium, potrivit unei noi biografii

Alexander McQueen. FOTO Arhiva Adevărul

Creatorul de modă Alexander McQueen intenţiona să se sinucidă pe podium, în timpul unei prezentări de modă, în interiorul unei cutii din sticlă unde urma să se împuşte în cap pentru ca sângele să curgă apoi pe pereţii acesteia, potrivit relatărilor unui prieten.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sebastian Pons, prieten şi fost coleg al designerului Alexander McQueen, a povestit despre planurile de sinucidere pe care creatorul de modă britanic i le-a împărtăşit în timpul unei vacanţe din 2009, pe insula Mallorca din marea Mediterană, cu un an înainte de moartea lui McQueen, care s-a spânzurat în februarie 2010, după decesul mamei sale, informează dailymail.co.uk.

Pons a declarat că Alexander McQueen, care devenise în ultimii ani foarte preocupat de moarte şi se droga foarte mult, i-a spus că are în minte ultima colecţie de modă pe care o va realiza vreodată şi că vrea ca în cadrul prezentării acelor creaţii să se sinucidă. McQueen ar fi dat detalii despre utilizarea unei cutii, cu pereţi dubli, din sticlă, care urma să apară pe scenă la finalul prezentării, ieşind din podea. În interioul cutiei de sticlă ar fi urmat să se afle chiar designerul care a spus că voia să se împuşte în cap, "iar sângele şi creierul să se prelingă pe pereţii din sticlă". Relatarea morbidă apare într-o nouă carte biografică intitulată "Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin", scrisă de jurnalistul britanic Andrew Wilson.

Trupul neînsufleţit al designerului în vârstă de 40 de ani a fost descoperit în apartamentul său din cartierul londonez Mayfair, pe 11 februarie 2010, cu o zi înainte de înmormântarea mamei sale, Joyce. Designerul britanic se afla sub o imensă presiune pe plan profesional şi era "copleşit de durere" pe plan personal, din cauza morţii mamei sale. Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani după ce prietena sa apropiată, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat şi l-a ajutat să devină celebru - şi-a luat viaţa. Alexander McQueen suferea de depresie, anxietate şi insomnie. Designerul britanic a mai avut câteva tentative de sinucidere ratate, iar în mai şi iunie 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, în urma unor supradoze de droguri.

„Oaia roz a familiei“

Născut în East End-ul londonez, fiu al unui şofer de taxi, McQueen a învăţat meseria de croitor la Savile Row, unde a făcut şi costume pentru prinţul Charles. Între anii 1996 şi 2003, el a primit de patru ori distincţia de cel mai bun designer britanic. McQueen a devenit "copilul teribil" al modei după ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Ea a cumpărat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul său de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

Născut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tânăr dintre cei şase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind "oaia roz a familiei", el părăsind şcoala la vârsta de 16 ani. După stagiul la Savile Row's Anderson & Sheppard, el a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi în Japonia şi în Italia. S-a întors la Londra în 1994, unde s-a înscris la şcoala de modă Central Saint Martins. După absolvire, McQueen şi-a lansat propriul label în cartierul East End, Londra.

În 1996, el a devenit designerul principal de la Givenchy, succedându-i lui John Galliano, înainte de a-şi uni forţele cu Gucci, care i-a cumpărat 51% din companie. Până la sfârşitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano şi Las Vegas. Rihanna şi Lady Gaga se numără printre celebrităţile care au purtat frecvent ţinute create de McQueen, în viaţa de zi cu zi sau în videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen şi-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter şi accesorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările