Femeile sunt mai fericite singure: implicarea în relaţii, o sarcină dificilă

Femeile sunt mai fericite singure: implicarea în
relaţii, o sarcină dificilă

Femeile sunt mai fericite singure. FOTO obsessiondesire.com

Femeile sunt mai fericite atunci când nu sunt implicate în relaţii, decât bărbaţii. Noi studii scot la iveală că viaţa de cuplu a început să reprezinte o sarcină dificilă pentru femei.

Conform analiştilor Mintel, 61% dintre femei sunt mai fericite atunci când sunt implicate într-o relaţie, faţă de 49% dintre bărbaţi. Studiul a mai constatat că 75% dintre femeile singure nu au căutat în mod activ o relaţie în ultimul an, comparativ cu 65% dintre bărbaţii singuri, scrie The Independent.

Conform celor mai multe răspunsuri, relaţia de cuplu implică mai mult efort din partea femeilor. „Există dovezi conform cărora femeile petrec mai mult timp încercând să rezolve sarcinile domestice, în comparaţie cu bărbaţii. De asemenea, cred că depun mai mult efort emoţional“, spune profesorul Emily Grundy, de la Universitatea din Essex.

Partenerele consumă timp şi bani pentru întreţinerea aspectului fizic, se ocupă de sarcinile casnice şi depun eforturi pentru rezolvarea problemelor cuplului sau clarificarea conflictelor, arată rezultatele studiului.

„Femeile tind să se descurce mai bine atunci când vine vorba de stabilirea reţiilor sociale, în timp ce bărbaţii se bazesză destul de mult pe soţiile lor şi stabilesc mai greu prietenii“, explică dr. Grundy.

Există şi o constatare conform căreia femeile care nu sunt parte dintr-un cuplu tind să aibă mai multe activităţi sociale şi mai mulţi prieteni în comparaţie cu cele implicate într-o  relaţie. În cazul bărbaţilor, aceştia tind să petreacă mai mult timp singuri. 

 

citeste totul despre: