Caracteristicile feminine pe care bărbaţii le găsesc irezistibile, dezvăluite de un profesor de psihologie

Caracteristicile feminine pe care bărbaţii le găsesc irezistibile, dezvăluite de un profesor de psihologie

Aishwarya Rai  FOTO Guliver/Getty Images

Şoldurile late, braţele lungi şi vocea sunt doar trei dintre caracteristicile feminine pe care bărbaţii le găsesc irezistibile la femei, potrivit cercetării unui profesor de psihologie din SUA.

Atracţia dintre sexe a fost dintotdeauan un subiect de interes. Pe baza câtorva studii, Business Insider a întocmit o listă a celor mai atractive trasături feminine pe care dr. Midge Wilson, profesor de Psihologie şi Studii de Gen la DePaul University, a numit-o „evaluarea capacităţii de reproducere“, descriind, pe baza studiilor realizate, procesul în care un bărbat „verifică“ o femeie pentru un potenţial proces de împerechere, scrie vt.com.

Abdomen plat şi şolduri late

Dacă o femeie are şoldurile late, instinctele primare ale unui bărbat o percep aptă pentru a da naştere unui copil. Cercetătorii au descoperit că raportul 7:10 talie/şolduri reprezintă valoarea ideală, ceea ce înseamnă că bărbaţii sunt atraşi de femeile cu talie subţire şi şolduri late.

Voce subţire

O voce subţire este asociată tinereţii, ceea ce îi duce cu gândul la fertilitatea acestora, potenţialul maxim fiind atins între 20 şi 31 de ani.

Păr sănătos şi strălucitor

Un alt studiu a constatat că părul lung, plin de volum şi strălucire este extrem de atractiv. Femeile cu păr grizonant, de exemplu, sunt mai puţin dorite deoarece nu exprimă tinereţe şi fertilitate.

Machiaj discret

Un make-up bine realizat poate asigura selfie-ul perfect, dar o faţă plină de fard şi culoare nu va lăsa decât o imagine nu tocmai plăcută bărbaţilor. Conform studiilor realizate de dr. Midge, bărbaţii preferă femeile care utilizează cu până la 40% mai puţine produse cosmetice.

Zâmbet

Cui nu-i place să fie înconjurat de oameni pozitivi şi fericiţi? Se aplică şi în cazul bărbaţilor, care sunt fermecaţi de energia femeii. În plus, cercetarea a constatat că o dantură frumoasă reprezintă întotdeauna un plus în ochii acestora.

Culoarea roşie

Există multe studii care arată că hainele de culoare roşie stimulează simţurile şi sporeşte nivelul de atractivitate. Aşa că, la următoarea întâlnire, nu ezita să porţi această culoare.

Braţe lungi

Se ştie deja că femeile înalte atrag mai uşor admiratori, dar, conform studiilor, braţele lungi sunt, de asemenea, o caracteristică pe care bărbaţii o caută subtil. Cercetătorii au descoperit că această caracteristică îi duce cu gândul la îmbrăţisări şi tandreţe.

Aspect general îngrijit

Bărbaţii se uită întotdeauna la cât de multă atenţie acordă femeile îngrijirii. În plus, o postură corectă a corpului s-a dovedit a fi o altă caracteristică importantă atunci când vine vorba de cele mai atractive trăsături feminine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările