10 secrete ale orgasmului feminin, explicate ştiinţific

10 secrete ale orgasmului feminin, explicate ştiinţific

FOTO Arhiva Adevărul

Probabil că misterele orgasmului feminin nu vor fi descifrate niciodată în întregime. Pe de altă parte, există concluzii la care s-a ajuns în mod ştiinţific, pe care reprezentantele sexului frumos, dar şi bărbaţii ar trebui să le cunoască pentru o viaţă sexuală de care să se bucure cu adevărat.

Niciodată nu este prea târziu să aflăm sau să învăţăm cum putem să ne îmbunătăţim viaţa intimă. Cercetătorii din cadrul renumitului Institut Kinsey au explicat pentru publicaţia Menshealth care sunt cele mai importante aspecte referitoare la orgasmul feminin, stabilite în urma a numeroase studii desfăşurate în întreaga lume.


Relaxarea, „cheia“ spre orgasm

Un studiu dezvoltat cu participarea oamenilor de ştiinţă suedezi a arătat că unul dintre cei mai importanţi factori în producerea orgasmului feminin este relaxarea. În medie, o femeie are nevoie de o perioadă cuprinsă între 15 şi 40 de minute pentru a ajunge la orgasm. Iar starea necesară pentru a atinge acest punct culminant nu poate fi obţinută decât dacă sunt relaxate şi renunţă să-şi facă griji în legătură cu aspectul corpului sau pentru că durează prea mult să ajungă la orgasm. Indicat ar fi ca partenerii să se bucure de actul sexual fără a transforma ajungerea femeii la orgasm într-un scop în sine. Astfel, femeia va putea să se relaxeze pentru a nu se simţi obligată să mimeze plăcerea.

„Preludiul indirect“, cea mai bună strategie

Cele mai bune partide de sex încep cu mult timp înainte ca partenerii să ajungă în dormitor. Conform unui studiu desfăşurat la Institutul Kinsey, actul sexual trebuie precedat de un tip de preludiu indirect, care implică flirtul, umorul cu tentă sexuală, mângâierile, o cină romantică, o serie întreagă de detalii care au rolul de a excita şi de a pregăti atmosfera potrivită unei partide de sex memorabile.

Construirea încrederii

Concluziile unui studiu publicat în Journal of Sex Research demonstrează că femeile care nu au parte de complimente din partea partenerilor, referitoare la aspectul fizic, nu au curajul de a se manifesta liber în timpul actului sexual şi sunt mai puţin experimentate în pat, ruşinate de felul în care consideră că arată sau de felul în care cred că le văd partenerii. Prin urmare, bărbaţii ar trebui să înţeleagă cât de important este să-şi flateze partenerele pentru a reuşi să le facă să se simtă bine. „Vă excită felul în care arată goală? Atunci nu ţineţi acest lucru numai pentru dumneavoastră, împărtăşiţi cu ea ceea ce credeţi“, spune terapeutul sexual Debby Herbenick. 

Zone erogene care nu trebuie neglijate

În timpul preludiului, bărbaţii nu ar trebui să neglijeze zone erogene precum lateralele şi baza sânilor, care sunt adesea mai sensibile decât sfârcurile sau aureolele. Pe măsură ce femeia se excită, sfârcurile sunt invadate de sânge şi terminaţiile nervoase vor face ca stimularea să fie resimţită la un nivel mai intens.

Stimularea graduală a clitorisului

Un lucru important referitor la stimularea clitorisului este că femeile, preferă în proporţie covârşitoare, ca bărbatul să nu acţioneze direct asupra acestuia, fiind o zonă extrem de sensibilă, care necesită pregătire prealabilă. Acest tip de stimulare trebuie să fie graduală şi să înceapă prin mângâierea sau sărutarea interiorului coapselor, urmată de stimularea gentilă a labiilor mari (exterioare), după care începeţi să vă apropiaţi treptat de vârful clitorisului, cu atingeri uşoare. După această pregătire, când va fi suficient de excitată, puteţi începe să încercaţi atingeri mai ferme.

Descoperirea celor mai sensibile puncte 

În timpul actului sexual, încercaţi diferite poziţii şi unghiuri de penetrare pentru a descoperi care îi produce mai multă plăcere. Interiorul vaginului are mai multe zone extrem de sensibile, care îi pot produce femeii senzaţii plăcute diferite în momentul stimulării.

Atingerea trupurilor, esenţială

Pentru a duce o femeie pe culmile plăcerii, partenerul ar trebui să crească suprafaţa de contact cu trupul femeii. O astfel de poziţie este cea în care femeia stă întinsă pe spate, cu picioarele desfăcute, iar bărbatul se aşază deasupra ei, sprijinit în coate, apoi începe să alunece încet deasupra ei, masându-i încet corpul cu trupul său, până când penisul se cuibăreşte între picioarele partenerei, fără a iniţia penetrarea.

Învaţă să-i „simţi“ orgasmul

Bărbaţii ar trebui să înveţe indiciile plăcerii feminine, aşa cum sunt transmise de gemetele şi suspinele sale, de felul în care creşterea fluxului sangvin în timpul excitaţiei schimbă culoarea şi mărimea labiilor/clitorisului. O altă variantă care îi poate ajuta este să pună o palmă peste abdomenul partenerei şi să simtă contracţiile din timpul unei partide de sex oral făcute pe îndelete, recomandă psihoterapeutul Debby Herbenick. Aceste spasme musculae  abodominale anunţă, de regulă, apropierea orgasmului.

Ritm susţinut în drumul spre orgasm

În cazul femeii, producerea orgasmului depinde de concentrarea sa. Astfel, nu-i distrageţi atenţia şi încercaţi să nu încetinţi ritmul (dacă aţi reuşit să descoperiţi tehnica potrivită) sau să faceţi o pauză chiar atunci când vă dă de înţeles că mai are puţin până la orgasm. Bărbaţii nu sunt distraşi la fel de uşor ca femeile atunci când îi mai desparte puţin timp de climax, motiv pentru care femeile trebuie ajutate să se menţină pe aceeaşi „linie“ până la final.

Femeia are prioritate la orgasm

Orgasmul simultan este mai degrabă o himeră pe care cuplurile o vânează în zadar. Bărbaţii ar trebui să fie gentlemani şi în pat şi să le lase pe doamne să ajungă primele la orgasm. În urma studiilor s-a ajuns la concluzia că femeile ajung mai uşor la orgasm prin penetrare la scurt timp după ce au avut un prim orgasm în urma stimulării clitoridiene. Totuşi, este bine de ştiut că stimularea îndelungată şi prea „dură“ a clitorisului, dacă se doreşte inducerea unui orgasm clitoridian, poate duce la desensibilizarea temporară a acestuia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: