Nadia Santini, cel mai bun chef din lume

Nadia Santini, cel mai bun chef din lume

Nadia Santini, bucătăreasa-şefă a restaurantului Dal Pescatore, a fost apreciată ca fiind un ambasador al preparatelor italiene şi un guru al artei gastronomice, motiv pentru care talentul ei a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune resturante din lume a acordat premiul Veuve Cliquot Nadiei Santini, numind-o cea mai bună femeie bucătar din lume, relatează publicaţia „Daily Mail“.

Cum să găteşti trufele perfecte

Cum să găteşti trufele perfecte

Paştele reprezintă sezonul ciocolatei, o sărbătoare cu ocazia căreia apar cele mai mai bizare produse din ciocolată. Cu toate acestea, dacă preferi ceva mai puţin sofisticat, poţi alege delicioasele trufe preparate acasă şi prezentate de „The Guardian“.

Care este viitorul ciocolatei?

Care este viitorul ciocolatei?

Indiferent dacă o privim ca pe un simplu aliment sau ca pe un afrodisiac, ciocolata pare a fi cel mai îndrăgit desert de pe întreaga planetă. Cu toate acestea, foarte puţină lume ştie istoria acestui aliment şi, poate, şi mai puţini ştiu cu adevărat că ingredientul de bază al ciocolăţii, cacaoa, are de suferit în ultimul timp.

Cea mai bună mâncare de peşte: saramură pentru Buna Vestire

Cea mai bună mâncare de peşte: saramură pentru Buna Vestire

Un bun prilej de introspecţie, postul este, totodată, o ocazia de a vă testa imaginaţia. Cel puţin pe tărâm culinar. De săbătoarea Bunei Vestiri, când credincioşilor le este permis să mănânce peşte, combinaţiile devin încă şi mai numeroase şi savuroase. Saramură de crap, peşte tăvălit prin mălai şi prăjit sau salată cu somon afumat? Posibilităţile sunt nenumărate. Dar înainte sau după masă nu uitaţi să mulţumiţi pentru toate binecuvântările.

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 26 zile · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 5 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 6 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 7 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 9 luni · comentarii (1)
Postari Recente