Bucătărie
O criză a uleiului de măsline a făcut ca prețurile acestui aliment de bază să crească vertiginos - atât de mult încât este supranumit „aurul lichid", relatează NY Post.
Dacă vreți să vă impresionați familia și invitații la masa de Paște, încercați Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann, o rețetă inedită recomandată de Click!
„Când zici masă de sărbători, zici... ouă umplute!”, a declarat chef Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram. Bucătarul împărtășește cu fanii săi trei rețete inedite de ouă umplute, inspirate din copilărie, dar adaptate vremurilor moderne.
Sărbătoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țară având propriile sale obiceiuri și preferințe. Dacă în România pasca și mielul sunt la mare căutare, în Italia se laudă cu „Agnello al Forno”, Grecia cu „Magiritsa”, iar Spania cu „Torrijas”
Vinerea Mare este o zi de mare semnificație în calendarul creștin ortodox, care precede Învierea Domnului, celebrată în Duminica Paștelui. În această zi nu se mănâncă urzici și nu se bea oțet.
Ziua de 1 Mai reprezintă o ocazie foarte bună de ieșit la grătar, în aer liber, pentru foarte mulți români. De multe ori, masa se poate transforma într-o nereușită, dacă nu ținem cont de anumite detalii.
Nelipsită de pe mesele românilor în perioada Paștelui, pasca este, alături de cozonac, desertul cu care asociem marea sărbătoare și care ne umple casa de miresme. Se întâmplă însă, din păcate, ca în unele situații, în ciuda efortului depus de gospodine, preparatul să iasă fie prea uscat, fie necopt.
articol publicitar
În peisajul culinar românesc, drobul ocupă un loc de onoare, fiind un preparat tradițional apreciat de-a lungul generațiilor.
Bananele pot fi păstrate proaspete și galbene timp de 26 de zile și chiar mai mult. Puteți evita instalarea petelor maro cu trucuri inteligente de depozitare, potrivit Mirror Online.
Fără unt și fără lapte un piure cremos și delicios pare imposibil de obținut. Și totuși, nu este. Chiar și în perioadele de post, grație unor anumite ingrediente, putem obține preparate foarte gustoase.
Ușor de preparat și delicioasă, halvaua de casă poate fi o alegere excelentă dacă vrei să mănânci ceva dulce, dar care să fie și de post. Iată cum o poți prepara.
Nu toate alimentele se pretează a fi congelate. Unele își schimbă în mod nefericit textura și sunt numai bune de aruncat la gunoi. La polul opus, dintre alimentele pentru care multă lume respinge din start ideea de a le îngheța, există câteva care se păstrează foarte bine în congelator.
Ne aflăm în Postul Paștelui, iar preparatele care se încadrează în rigorile acestei perioade cu semnificații religioase sunt la mare căutare. O rețetă de la Mânăstirea Prislop, de ardei umpluți de post, este populară în aceste zile.
Și deserturile de post pot fi delicioase, iar rețele sunt diverse. Chef Sorin Bontea explică, pas cu pas, cum putem face gogoși de post ca la mama acasă, potrivit Click!
Carnea de rață este, în general, mai tare, astfel că are nevoie să fie preparată cu mai multă atenție, pentru a ieși moale și savuroasă. Dar să nu exagerăm, nu e nevoie să ai o diplomă de chef ca să poți găti rață.
Românii se laudă, de multe ori, cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Astfel, multe persoane se întreabă în ce regiune a țării se găsesc cele mai delicioase preparate.
Atunci când simți nevoia de ceva savuros și rapid, și nu te îngrijorează caloriile, opțiunea de a pregăti niște șnițele de pui sau porc e una la îndemână. Pentru a obține cel mai fraged și gustos înveliș trebuie să știi un secret care nu apare în toate rețetele pentru acest preparat.
Pe rețelele sociale, carismaticul Chef Joseph Hadad, pe care românii îl știu mai ales de la emisiunea Masterchef România, și-a obișnuit fanii cu postări în care apare executând cap-coadă, preparate savuroase, după rețete inedite.
Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, fiind apreciate deopotrivă de copii și de adulți. În plus, reprezintă un preparat la îndemâna oricui, deși nu se pregătesc oricum.
Aflată pe culoarul Rucăr-Bran, la poalele Munţilor Piatra Craiului, comuna argeşeană Dâmbovicioara este o destinaţie aleasă de tot mai mulţi români şi de străini, zona fiind apreciată pentru istoriile vechi, peisajele splendide și rețetele delicioase.
Mâncarea asiatică pare cel puțin exotică și, deși este foarte gustoasă, nu toată lumea știe să o gătească. Dincolo de faptul că are ingrediente cu care nu suntem toți familiarizați, și procedurile sunt diferite față de mâncarea tradițională românească.
Se apropie 9 martie, ziua în care Ortodoxia celebrează sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, prilej cu care multe gospodine prepară tradiționalii mucenicii, copți sau fierți.
Micul dejun reprezintă combustibilul esențial pentru a începe ziua cu energie și vitalitate. Cu toate acestea, agitația dimineților poate face ca pregătirea unor preparate sănătoase să pară dificilă.
Cu gustul său inconfundabil și aromele intense, leurda adaugă un strop de savoare oricărei rețete. Click! a prezentat trei variante delicioase pentru integrarea leurdei în bucătăria de primăvară.
Desert de Dragobete: Câteva idei dulci, ușor și rapid de preparat cu care să-ți surprinzi partenerul
Ca și de Valentine’s Day, de Dragobete, sărbătoarea dragostei la români, marcată pe 24 februarie, nimic nu e mai potrivit decât o floare și un desert savuros.
Rețeta cornurilor pufoase cu magiun/gem este simplă, delicioasă și se prepară foarte repede, iar rezultatul este minunat. Pentru desertul gustos care va impresiona musafirii ai nevoie de câteva ingrediente.
Desert de nerefuzat, clătitele se pregătesc ușor, însă este obligatoriu să respectăm câțiva pași ai gătirii. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie secretul celor mai pufoase și fragede clătite.
Preparate cu ton, chifteluțele sunt un deliciu și pot constitui o garnitură perfectă ori un aperitiv gustos. Făcute doar din câteva ingrediente, chifteluțele pot asigura o gustare sănătoasă în pauza de masă de la serviciu.
Este o salată gustoasă, ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente simple. Se servește pe pâine proaspătă sau prăjită, dar și pe platourile cu aperitive are mare succes.
Dacă nu ai timp să îți prepari sosul de roșii în casă, poți apela cu încredere și la cel cumpărat din supermarket. Însă, probabil, ai simțit că acesta are un gust destul de bun, dar că îi lipsește acel ceva. Iată care este ingredientul secret care îl transformă din bun în grozav.