Secretele unui grătar perfect, dezvăluite de bucătari. Cum să surprinzi pe toată lumea de 1 Mai

0
Publicat:

Ziua de 1 Mai reprezintă o ocazie foarte bună de ieșit la grătar, în aer liber, pentru foarte mulți români. De multe ori, masa se poate transforma într-o nereușită, dacă nu ținem cont de anumite detalii.

Grătar SURSĂ FOTO Shutterstock
Grătar SURSĂ FOTO Shutterstock

Astfel, bucătarii dezvăluie mai multe secrete importante pentru a avea parte de o masă perfectă în aer liber. 

Secretele unui grătar perfect, dezvăluite de bucătari

Chiar dacă foarte mulți români au furat startul și au început deja sezonul grătarelor, bucătarii vin cu sfaturi importante pentru cei care vor să surprindă, de 1 Mai, la mesele organizate în aer liber, împreună cu familia și prietenii. 

Conform specialiștilor, există câteva trucuri prin care carnea așezată pe grătar va avea cel mai bun gust. Astfel, ordinea în care sunt așezate produsele pe grătar este foarte importantă, declară Bogdan Roman, bucătar ieșean.

Foarte multe persoane care fac grătar pun la făcut multe feluri de carne, în același timp, chiar și pește, și legume. Acest lucru este total greșit. Ordinea în care punem alimentele pe grătar este extrem de importantă. Când jarul este pregătit, trebuie să așezăm carnea de porc sau de pui, după ce aceasta a fost pregătită corespunzător. După ce aceste alimente sunt gata, pe grătar trebuie să fie așezați micii și cârnații, întrucât au un timp mult mai scurt de gătire. Astfel, vor rămâne mai suculenți și vor fi foarte gustoși. Peștele trebuie să fie ultimul preparat pus pe grătar, deoarece mirosul persistent se va impregna în grătar și va influența și gustul celorlalte alimente. Legumele trebuie să fie așezate pe grătar imediat după ce este gata carnea, când jarul este pe terminate. Acestea trebuie lăsate aproximativ 10 minute, la foc mic”, a precizat bucătarul Bogdan Roman.

Cum trebuie pregătită carnea pentru grătar

Nu doar ordinea în care sunt așezate alimentele pe grătar este importantă, susțin bucătarii. Indiferent de tipul de carne ales, aceasta trebuie marinată. Acest lucru poate fi aplicat și în cazul legumelor.

Marinarea este un pas foarte important pentru a avea o masă reușită. Putem folosi vin, oțet, lămâie sau portocală și diferite tipuri de uleiuri, pentru că vorbim despre un procedeu care înseamnă amestecarea unor acizi cu uleiuri și condimente. Condimentele și ierburile aromatice pentru marinare trebuie alese în funcție de tipul de carne, dar și după gust. Astfel, putem folosi cimbru, rozmarin, chimen, oregano. În compoziție se poate adăuga și usturoi, piper, boia sau sare. În cazul marinării depinde foarte mult și de gusturile celor care prepară grătarul, deoarece unii preferă carnea puțin condimentată, nu foarte aromată”, a adăugat bucătarul ieșean.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite