Pacheţele delicioase de primăvară cu ciuperci şi carne tocată

Pacheţele
delicioase de primăvară cu ciuperci şi carne tocată

Pacheţele delicioase de primăvară cu ciuperci şi carne tocată FOTO  malaysianchinesekitchen.com

Pentru zilele de primăvară în care inspiraţa în bucătărie nu cunoaşte limite, iar răbdarea este şi ea la cote maxime, pacheţelele de primăvară sunt o reţetă care va face deliciul pofticioşilor care şi-au câştigat un loc la masă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente pacheţele de primăvară:

  • 1 ardei roşu şi 1 ardei galben
  • 150 g ciuperci champignon
  • 100 g tăiţei transparenţi (asiatici)
  • 2 linguri ulei
  • 100 g carne tocată de vită
  • 1 legătură de coriandru proaspăt tocat
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras
  • 2 linguri de sos de soia
  • sare
  • piper
  • 8 foi de aluat pentru pacheţele de primăvară
  • 1 albuş de ou
  • 500 ml ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii, se scot seminţele şi pieliţele albe din interior şi se taie în fâşii subţiri. Se curăţă ciupercile champignon, se şterg cu un prosop umed şi se taie în cubuleţe mici. Tăiţeii se pun într-un bol, se acoperă cu apă clocotită, se lasă 5 minute să se pătrundă, după care se scurge apa.

Se încinge uleiul într-o tigaie în care se călesc apoi fâşiile de ardei împreună cu ciupercile şi carnea tocată. Se adaugă tăiţeii, coriandrul, ghimbirul şi sosul de soia şi se asezonează bine.

Se întinde foietajul pentru pacheţelele de primăvară şi se ung marginile cu albuş bătut. Se distribuie umplutura între pacheţele, apoi se rulează foile.

Se încinge uleiul de prăjit într-o cratiţă şi se prăjesc scurt pacheţelele, până devin crocante. Pacheţelele de primăvară se servesc fierbinţi, cu sos dulce de chili şi cu sos de soia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: