Cum se pregătesc castraveciorii muraţi cu ardei iute

Cum se pregătesc
castraveciorii muraţi cu ardei iute

Cum se pregătesc castraveciorii muraţi cu ardei iute

Fie că îi pregătiţi pentru vară sau iarnă, castraveciorii muraţi nu ar trebui să lipsească din nicio cămară. La reţeta clasică, nu uitaţi să adăugaţi şi câţiva ardei iuţi, în cazul în care preferaţi gustul picant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

·         50-60 g mărar uscat cu seminţe

·         50 g hrean

·         100 g usturoi

·         5-6 foi de dafin

·         5-6 ardei iuţi

·         400 g sare

  

Mod de preparare:

Se pun în borcane mai mari de 10-15 litri sau în butoaie. Castraveţii proaspăt culeşi se ţin 2-3 zile într-un vas cu apă rece, apoi se spală şi se opăresc, se înţeapă cu furculiţa în 2-3 locuri şi se aşază în borcane sau butoaie.

Între castraveţi, dedesubt şi deasupra, se pun diferite condimente, care nu trebuie să lipsească, mai ales cele care au rol conservant: 50-60 g mărar uscat cu seminţe, 50 g hrean, 100 gr usturoi şi alte ingrediente care dau gust şi aromă plăcută, cum sunt frunzele de vişin sau de stejar, 5-6 foi de dafin, foi de ţelină, 5-6 ardei iuţi sau 1 g boabe de piper.

Peste acestea se toarnă saramură preparată cu sare grunjoasă, pentru 10 kg de castraveţi punându-se 6-7 litri apă şi 400 g sare. După ce sarea s-a dizolvat bine, se dă saramura în câteva clocote, apoi se strecoară şi se toarnă peste castraveţi.

Pentru iarnă trebuie ţinuţi în încăperi racoroase, altfel fermentează.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările