Aurul comestibil este, de fapt, un E. Ce se întâmplă când îl mănânci

Aurul comestibil este, de fapt, un E. Ce se întâmplă când îl mănânci

Aurul comestibil este utilizat în gastronomia fină FOTO Shutterstock

Există o mulţime de motive pentru care oamenii iubesc aurul. Odinioară, bijuteriile confecţionate din acest metal preţios ofereau un anumit statut, astăzi este absolut banal să porţi aceste podoabe. Nu acelaşi lucru se poate spune despre mâncarea, deserturile şi băuturile ornate cu aur, devenit un simbol al opulenţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurul comestibil este un anumit tip de aur autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175.

Este utilizat în gastronomia fină, pentru a decora diverse preparate, antreuri, sushi, foie gras, în patiserie, la deserturi precum pralinele de ciocolată şi îngheţata, dar este folosit şi pentru ornarea unor cocktailuri sofisticate.

Aurul comestibil poate fi sub formă de foiţă de aur, o peliculă extrem de subţire, fulgi sau pulbere.

Află aici dacă există beneficii sau pericole pentru sănătate atunci când ingerăm acest metal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările