VIDEO Noul Ford Ranger Thunder

VIDEO Noul Ford Ranger
Thunder

Noul Ford Ranger Thunder conferă celui mai bine vândut pick-up din Europa, Ford Ranger, un design spectaculos şi specificaţii tehnice îmbunătăţite. Livrările vor începe la finalul acestei veri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Disponibil în doar 4.500 de unităţi în toată Europa, Ranger Thunder adaugă specificaţii exclusive de design interior şi exterior câştigătorului premiului “Pick-up-ul internaţional al anului 2020” şi opţiuni de ergonomie bine-cunoscute în echiparea standard, oferind un design şi un nivel al confortului similare cu cele ale unui SUV, pe lângă capacitatea generoasă de încărcare şi de remorcare.

Propulsat de motorul diesel Ford EcoBlue de 2,0 litri Bi-Turbo, care oferă un cuplu de 213 CP şi 500 Nm, Ranger Thunder prezintă o cutie de viteze automată standard cu 10 rapoarte, permiţând o schimbare lină a treptelor de viteză şi performanţă fără efort atât pe şosea cât şi în off-road.

Derivat din bine-cunoscuta serie Ranger Wildtrak, Ranger Thunder combină specificaţii de top cu o capacitate de încărcare şi remorcare optimizată şi cu tracţiunea integrală.

Ranger Thunder este oferit într-o singură versiune de echipare. Având nuanţa Sea Grey, modelul este echipat cu jante din aliaj de 18 inch negre şi prezintă inserţii Ebony Black pe grila frontală, bara de protecţie spate, scutul motorul, ramele proiectoarelor de ceaţă, barele de fixare a încărcăturii din benă şi mânerele uşilor. Accentele roşii de pe grilă şi de pe barele de fixare a încărcăturii din benă evidenţiază detaliile cheie şi sunt însoţite de etichete cu inscripţia „Thunder” cu efect 3D, ce se află pe bandourile portierelor faţă, precum şi pe hayon.

Farurile şi luminile de ceaţă de tip LED cu contur negru sunt şi ele în echiparea standard. Ranger Thunder include o protecţie pentru benă şi un rulou de acoperire a benei negru.

Interiorul confortabil şi cu un aspect aparte oferă scaune din piele Ebony, cu broderie roşie „Thunder” şi cusături distinctive pe volan, pe scaune, pe planşa de bord şi în punctele cheie din habitaclu. Covoraşele negre pentru podea sunt, de asemenea, standard şi contrastează cu logo-ul evidenţiat cu roşu.

Puternicul motor bi-turbo EcoBlue de 2,0 litri a lui Ranger Thunder oferă o putere de tracţiune extraordinară. La turaţii joase, motorul foloseşte ambele turbocompresoare montate în serie pentru a îmbunătăţi nivelul de cuplu şi capacitatea de răspuns a vehiculului. La turaţii înalte, motorul furnizează putere maximă, utilizând doar turbocompresorul mare.

Transmisia automată cu 10 trepte de viteză a Ford oferă performanţe şi un nivel al durabilităţii dovedite, asemănătoare cu cele ale pick-up-ului Ford F-150 şi ale lui Ford Mustang. Aceasta prezintă o gamă largă a rapoartelor de transmisie şi un program de schimbare a treptelor de viteză în timp real, care se adaptează condiţiilor variate de şofat - permiţând selectarea angrenajului optim pentru performanţă, eficienţă a consumului de combustibil sau rafinament în orice scenariu de conducere.

Ranger Thunder dispune de un sistem de tracţiune integrală menit să îmbunătăţească abilităţile de rulare în off-road ale vehiculului şi să eficientizeze nivelul consumului de combustibil, acesta pornind de la 7,8 l/100 km şi emisii de CO2 pornind de la 205g/km (conform ciclului de testare NEDC) sau 9,1/100 km şi 239g/km (conform WLTP).

Ranger a fost cel mai bine vândut pick-up din Europa în 2019, cu 52.500 de vehicule vândute.

În România, Ford Ranger este pentru al patrulea an consecutiv lider al segmentului de pick-up-uri. Din totalul volumelor vândute, aproximativ 80% reprezintă echipări de top, precum Ranger Raptor, Ranger Wildtrack şi Ranger Limited.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: