Despre designul exterior, francezii ne spun pentru moment că urmează principiul „Evoluţie şi Revoluţie“, cu alte cuvinte aşteptăm primele imagini oficiale cu exteriorul pentru a înţelege ce au vrut să spună. Dar avem primele imagini cu interiorul, şi lucrurile stau bine.

Sunt multe premiere pentru gama Renault introduse de această nouă generaţie Clio. Avem un interior mult mai viu, mai colorat, mai ofertant din punct de vedere al personalizării.

Clio propune o planşă de bord complet redesenată. Tabloul de bord este acum format dintr-un display TFT de 7 inch sau 10 inch, în funcţie de nivelul de echipare. Cert este că toate versiunile vor avea un astfel de tablou de bord, Clio abandonând ceasurile analog. Versiunile cu display de 10 inch vor putea afişa şi harta sistemului de navigaţie.

Un al doilea display, are 9,3 inch şi domină zona mediană a planşei de bord. Este cel mai mare display dedicat sistemului infotainment din actuala gamă Renault. Poziţionarea verticală a tabletei este inspirată de designul planşei de bord din Espace. Tableta este orientată spre şofer, vine cu un nou sistem de operare Easy Link ceea ce este o nouă veste bună.

Mai multe informaţii despre noua generaţie Renault Clio pe rsmag.ro