Pe piaţa anvelopelor, alegerea este aşadar posibilă între mai multe mărci. Cu toate acestea, cumpărarea anvelopelor Michelin este încă cea mai bună opţiune. Compania s-a impus datorită calităţii produselor sale, inspirând încrederea consumatorilor. Aceasta nu înseamnă însă că achiziţia trebuie făcută fără documentare. În timp ce calitatea produselor brandului este incontestabilă, pentru a avea anvelope care să răspunda nevoilor tale, trebuie să ai grijă să le alegi pe cele potrivite. Pentru a face acest lucru, iată principalele criterii care trebuie luate în considerare.

Dimensiuni anvelope Michelin

Dimensiunile anvelopelor Michelin reprezintă un criteriu de selecţie important. Nu dau doar stabilitatea vehiculului, ci şi siguranţa conducerii.

Anvelopele de dimensiune greşită pot afecta şi frânarea. La schimbarea anvelopelor, este deci necesar să păstrezi aceleaşi dimensiuni, cu excepţia cazului în care soliciţi mai întâi sfatul unui specialist. Indicaţiile referitoare la acest lucru sunt în general marcate pe peretele lateral al anvelopei.

Este un set de numere şi litere. Cu titlu de exemplu 205/45 R16 83 V.

205 reprezintă lăţimea în milimetri. 45 este procentul anvelopei în raport cu lăţimea acesteia. R16 este diametrul. 83 reprezintă indicele de sarcină, iar V este indicele de viteză. Este interzisă alegerea unei cote mai mici de viteză, cu excepţia anvelopelor de iarnă Michelin pentru care pot fi montate anvelope cu o cotă mai mică de două rânduri.

Condiţiile climatice pentru alegerea de anvelope Michelin

Un alt criteriu de alegere pentru anvelopele tale Michelin sunt condiţiile climatice. În funcţie de drumurile ude sau uscate, unele anvelope Michelin pot fi mai potrivite decât altele. Astfel, anvelopele de iarnă sunt recomandate pentru circulaţia pe teren ud. Au o structură mai adâncă, ceea ce permite o mai bună evacuare a zăpezii sau a apei. Există, de asemenea, mai multe lame pentru o bună aderenţă.

Anvelopele de vară, pe de altă parte, sunt potrivite pentru circulaţia pe drumuri uscate. În contact cu apa sau zăpada, se pot întări. O alternativă la anvelopele de iarnă şi de vară este alegerea anvelopelor de 4 sezoane. O soluţie practică şi economică, aşa cum sugerează şi numele lor, îţi permit să conduci tot timpul anului, atât pe teren umed, cât şi pe teren uscat.

Ce calităţi au anvelopele Michelin?

  • Anvelope Michelin: siguranţă pe drum

Anvelopele Michelin sunt anvelope care oferă o bună aderenţă pe şosea, atât în ​​linie dreaptă, cât şi în viraje, la frânare sau la conducere. Aderenţa joacă într-adevăr un rol esenţial în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Dacă este insuficientă, se poate întâmpla rapid un accident. Acesta este motivul pentru care se recomandă schimbarea unei anvelope atunci când aceasta este uzată.

Aderenţa bună combină două elemente care sunt garantate de materiale şi procesul de fabricaţie al anvelopelor. Pe de o parte aderenţa care este faptul că cauciucul se lipeşte suficient de sol, iar pe de altă parte adâncitura care se referă la flexibilitatea cauciucului astfel încât să se potrivească cu inevitabilele neregularităţi ale drumului aşa cum ar trebui.

  • Anvelope Michelin: confort la condus

Cine spune „anvelope Michelin” spune siguranţă, dar şi confort la volan, cu condiţia desigur să alegi anvelopele adaptate vehiculului tău.

Conducerea cu anvelopele producătorului francez este cu atât mai confortabilă cu cât acestea absorb vibraţiile din neregularităţile din sol. Ca rezultat, există mult mai puţin zgomot pentru mai multă plăcere de a conduce.

  • Anvelope Michelin: longevitate şi impact redus asupra mediului

Deşi factori precum modul în care conduci, starea drumului şi condiţiile climatice sunt decisive în viaţa anvelopelor, compoziţia şi modelul benzii de rulare îi permit unui un set de anvelope Michelin să nu se uzeze prematur.

Anvelopele mărcii oferă o durată de viaţă bună, dar au şi un impact mai mic asupra mediului. În acest caz, vorbim de anvelope verzi care au particularitatea de a reduce emisiile de CO2 ale  vehiculelor.