Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Nu albesc niciodată, iar lungimea medie a părului lor este de 1,5 metri: secretul străvechi al femeilor dintr-un sat chinezesc

Nu albesc niciodată, iar lungimea medie a părului lor este de 1,5
metri: secretul străvechi al femeilor dintr-un sat chinezesc

Femeile din satul chinezesc Huangluo sunt cunoscute ca deţinătoare ale secretului unui păr sănătos, care niciodată nu albescşte şi atinge lungimi de până al 5 metri. De mai bine de 3000 de ani, femeile nu îşi taie părul decât o dată în viaţă, fiind considerat sacru.

VIDEO Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Muzeul Astra: „Până Dumnezeu mă lasă şi îmi dă putere, mă lupt pentru tradiţia şi pentru neamul meu”

VIDEO

Ziua
Universală a Iei, sărbătorită la Muzeul Astra: „Până
Dumnezeu mă lasă şi îmi dă putere, mă lupt
pentru tradiţia şi pentru neamul meu”

Muzeul Astra din Sibiu a organizat o serie de activităţi în încercarea de a readuce în atenţie portul popular românesc cu ocazia Zilei Universale a Iei. Prezente la festival, bătrânele satului ne-au povestit cu tristeţe cum copiii şi nepoţii au uitat de tradiţie şi nu mai au răbdare să înveţe ţesăturile şi modelele moştenite din moşi-strămoşi.

Ce spune dansul mirilor despre relaţia voastră

Ce spune dansul mirilor despre relaţia voastră

Pregătirile de nuntă se fac tot mai din timp, dar nu se rezumă la spaţiul de petrecere, meniu şi vestimentaţie. Tot mai important a devenit şi dansul acestora, care dă tonul şi tonusul petrecerii. Mirii relaxaţi aleg coregrafii care implică prietenii, explozive, dar uşoare, în timp ce mirii tradiţionalişti preferă clasicul vals. Mai multe despre acestea, ne spune unul dintre cei mai  apreciaţi profesori de la o şcoală de renume din Capitală.

3 semne ale îmbătrânirii

3 semne ale îmbătrânirii

Atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii, trebuie să acorzi atenţie şi zonei gâtului, unde pot apărea primele semne ale îmbătrânirii. când vine vorba despre îngrijirea pielii, trebuie să acorzi atenţie şi zonei gâtuluiHidratarea este esenţială pentru pielea ta, aşa că trebuie să îţi menţii atât organismul hidratat, prin consumul de lichide, cât şi pielea, printr-o protecţie cu ajutorul cremelor şi a uleiurilor.

L-am văzut de departe pe căţel, am încetinit şi am oprit lângă el. Sâmbătă dimineaţa, eram pe câmp. S-a apropiat puţin, dar nu a îndrăznit mai mult. Când a văzut că mă uit la el, a întors capul, parcă ruşinat. Când m-am prefăcut că nu mă uit la el, iar se uita la mine şi din nou întorcea privirea când mă uitam la el...

acum 5 zile · comentarii (9)

Da´de unde? Unde şi iar unde! În articolul „Simfoniile undelor“ am povestit despre frecvenţele undelor, în „Automobilul: de la decibeli la sound design“ despre intensităţile acestora. Concernul Continental, pe care îl ştiaţi că fabricant de cauciucuri, dar care între timp s-a specializat în module HighTech pentru automobile, a inventat o altă trăznaie, pe care se pare că o va introduce în serie în 2020!

acum 15 zile · comentarii (2)

În duminica asta sunt mulţumit, fericit. Stau cu picioarele fixate bine pe dig şi mă uit la soare cum iese din mare în faţa Cazinoului din Constanţa. Şi arunc pietricele în apă, una după alta, la intervale regulate, aşa cum făceam când eram copil. Piatra loveşte suprafaţa pură, liniştită a apei, o pătrunde, ducându-se spre adâncuri. Apa preia şocul, contractându-se brusc de jur împrejurul pietrei.

acum 29 zile · comentarii (3)

Poate ai aflat deja că sunt primul blogger-specialist în soluţii de organizare din România, membru al International Association of Professional Organizers. Datorită specializării făcute şi a afilierii la cea mai prestigioasă asociaţie de profil, scriu constant despre modalităţi în care îţi poţi ţine în ordine casa, biroul şi lucrurile în general.

acum 2 luni · comentarii (1)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 2 luni · comentarii (2)

Pininfarina a trâmbiţat acum câteva zile, la Roma, lansarea pe piaţă, în 2020, a unui hiperautomobil de lux, „las´că vă arătăm noi ce e aia electrificare!“ Giuvaerul botezat PF0, al cărui prototip va fi prezentat în anul viitor, este proiectat pentru fapte mari, foarte mari: acceleraţie de pe loc până la 100 de kilometri la oră în două secunde şi până la 300 în 12 secunde. Viteză maximă: 400 km/h.

acum 2 luni · comentarii (2)