VIDEO Stare de urgenţă în statul american West Virginia după deraierea unui tren cu ţiţei şi un incendiu

VIDEO Stare de urgenţă în statul american West Virginia după deraierea unui tren cu ţiţei şi un incendiu

Trenul ce transporta ţiţei a deraiat şi a luat foc

Guvernatorul statului american West Virginia (sud) a declarat starea de urgenţă după ce un tren aparţinând companiei CSX care transporta ţiţei a deraiat şi au avut loc o serie de explozii, iar ţiţeiul se scurgea în râul Kanawha, un afluent al fluviului Ohio, relatează LA Times online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernatorul Earl Ray Tomblin a declarat starea de urgenţă luni după-amiaza la ora 18.00 (marţi, 1.00, ora României).
 
Focul continua să ardă în noaptea de luni spre marţi, iar aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate, a anunţat Lawrence Messina, un purtător de cuvânt al serviciilor de intevenţie de la nivelul statului.
 
Cel puţin o casă aflată în apropiere de locul unde a avut loc deraierea, în ţinutul Fayette, a luat foc şi a fost distrusă, potrivit lui Messina.
 
Deraierea a avut loc la ora locală 13.20 (20.20, ora României), în timp ce garnitura de 109 vagoane transporta ţiţei din North Dakota la Yorktown, în statul Virginia, potrivit aceleiaşi surse. Cel puţin 15 vagoane au deraiat şi au luat foc, a precizat purtătorul de cuvânt.
 
"Oficiali de la nivelul statului se află la faţa locului şi vor continua să acţioneze împreună cu oficiali locali şi federali, dar şi cu reprezentanţi CSX", a declarat Tomblin, citat într-un comunicat.
 
Ţiţei din cel puţin unul dintre vagoanele deraiate se scurgea în râul Kanawha, potrivit lui Messina.
 
CSX a anunţat că o persoană primea îngrijiri din cauza suspiciunii că ar fi inhalat fum şi că nu au fost raportaţi alţi răniţi.
 
Compania West Virginia American Water a oprit uzina de tratare din Montgomery, deoarece aceasta se alimentează din zona în care a avut loc incidentul. "Ne aşteptăm ca aproximativ 2.000 de clienţi din zona Montgomery să rămână fără apă în câteva ore, dacă uzina rămâne închisă", a anunţat compania într-un mesaj postat pe Facebook. Uzina va fi redeschisă după ce se va confirma că apa este "sigură", se arată în mesaj.
 
CSX a anunţat că acţionează împreună cu Crucea Roşie Americană pentru a asigura nevoile persoanelor evacuate.
 
Unele dintre vagoane au explodat, iar ţiţeiul scurs în râu a luat foc după deraiere, potrivit Biroului pentru managementul situaţiilor de criză din ţinutul Kanawha, care participa la intervenţie. Ţinutul Kanawha se învecinează cu ţinutul Fayette, situat la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Charleston, capitala statului West Virginia.
 
În zonă ningea puternic, iar Messina a declarat că nu este clar dacă zăpada va ajuta la stingerea incendiului.
 
CSX a anunţat că investighează cauza deraierii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările