VIDEO Obama: Am îmbrăţişat şi am pupat două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola

VIDEO Obama: Am îmbrăţişat
şi am pupat două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola

Barack Obama. FOTO: Reuters

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a îmbrăţişat şi a pupat doua asistente medicale din orasul american Atlanta care au tratat pacienti bolnavi de Ebola. Liderul a de la Casa Albă a dat mărturist că nu s-a temut ca va lua virusul care până în prezent a făcut mii de victime în Africa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unei reuniuni desfăşurate la Casa Alba, preşedintele american a promis măsuri eficiente pentru contracararea epidemiei de Ebola.

„Este esenţial să învăţam cum functioneaza masurile de izolare a bolii”, a Barack Obama, citat de publicaţia Huffington Post.

Presa internaţionala a dezbătut foarte mult chestiunea virusului Ebola pe tărâm american după ce au apărut semne de întrebare în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de carantina după ce doua asistente medicale din Texas au luat Ebola de la un pacient liberian care intre timp a decedat.

Liderul american a subliniat ca nu s-a temut ca va lua Ebola când a vizitat, în septembrie, Spitalul Universitar Emory din Atlanta, unde trei pacienţi americani veniţi din Africa infectaţi cu Ebola au fost trataţi cu succes.

„Am dat mâna, am îmbrăţişat şi am pupat, nu medici, ci doua asistente de la Spitalul Emory, felicitându-le pentru munca plină de curaj pe care au depus-o. Ele au respectat măsurile de carantină, ştiau ce făceau, iar eu m-am simţit în perfectă siguranţa cu ele”, a declarat Obama.

Obama a declarat presei că a discutat şi cu alţi lideri occidentali despre un efort coordonat de a opri răspândirea Ebolei şi măsurile necesare pentru a face faţă cazurilor de faţă. Printre oamenii de stat cu care a vorbit s-au numărat premierul britanic David Cameron, liderul de la Roma, Matteo Renzi şi preşedintele francez, Francois Hollande.

SUA se confruntă cu a doua contaminare cu Ebola pe pământ american, după ce încă o infirmieră care a îngrijit la un spital din Texas un liberian întors cu virusul din Africa. Responsabilii din sistemul sanitar american au fost instruiţi pentru a respecta carantina odată cu repatrierea americanilor infectaţi cu Ebola în Africa de Vest.

Aproape 4.500 de oameni dintre cei 8.900 infectaţi cu Ebola de la începutul acestui an au murit, arată cel mai recent bilanţ realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Principalul simptom al virusului Ebola este febra. Pacienţii acuză şi o slăbiciune a corpului, dureri musculare şi ale încheieturilor, migrene, dureri în gât. Următoarea etapă aduce tulburări gastrointestinale - stări de vomă, diaree. Pe piele apar iritaţii şi bube, se instalează blocajul renal şi insuficienţa hepatică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările