Un fost director Microsoft a murit în urma accidentului de avion din Connecticut

Un fost director Microsoft a murit în urma accidentului de avion din Connecticut

Un reprezentant al pompierilor a confirmat că de la locul accidentului au fost recuperate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru cadavre FOTO Reuters

Un fost director la Microsoft, Bill Henningsgaard, a murit la vârsta de 54 de ani după ce avionul personal la bordul căruia se afla împreună cu fiul său s-a prăbuşit vineri în apropiere de Aeroportul Tweed, în statul Connecticut.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Henningsgaard, un fost director de marketing timp de 14 ani în cadrul Microsoft, se afla la bordul avionului personal împreună cu fiul său Maxwell, în vârstă de 17 ani. El călătorea spre Coasta de Est, pentru a-l ajuta pe fiul său să îşi aleagă un colegiu la care să studieze.

Avionul s-a prăbuşit peste două case, după impact existând temeri că doi copii ar fi putut de asemenea să fi murit. Cele două case din oraşul East Haven au luat foc. Un martor ocular a declarat că o femeie striga că copiii săi erau blocaţi într-una dintre case.

Un reprezentant al pompierilor a confirmat că de la locul accidentului au fost recuperate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru cadavre.

Avionul a decolat de pe Aeroportul Teterboro din statul New Jersey.

Henningsgaard a lucrat în cadrul Microsoft în perioada 1988-2002, după care a părărsit gigantul informatic pentru a se dedica unor acţiuni filantropice. „O fundaţie de caritate, Social Venture Partners, la crearea căreia a contribuit, i-a adus un omagiu, afirmând că era cu adevărat dedicat în întregime comunităţii, cu inima, cu mintea şi cu sufletul”, notează „BBC News”.

Avionul, de tip Rockwell International Turbo Commander 690B, s-a prăbuşit vineri la ora locală 11.25 (18.25 ora României), în timp ce se apropia de aeroport, în condiţii de ploaie, potrivit unor oficiali.

Directoarea aeroportului a declarat că pilotul a vorbit cu controlorii de trafic aerian, dar că nu a semnalat că s-ar afla în vreun pericol. „Tot ceea ce ştim este că a ratat aterizarea şi a continuat”, a declarat Lori Hoffman-Soares. „Nu a existat niciun apel de urgenţă, din câte ştim noi”, a adăugat ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările