Un criminal condamnat la închisoare pe viaţă susţine că şi-a ispăşit sentinţa când a murit şi a fost resuscitat

Un criminal condamnat la închisoare pe viaţă susţine că şi-a ispăşit sentinţa când a murit şi a fost resuscitat

FOTO newsweek

Un bărbat care executa o sentinţă de închisoare pe viaţă pentru crimă susţine că şi-a ispăşit pedeapsa după ce o septicemie i-a provocat moartea temporară. În 2015, deţinutul a fost transportat de la Penitenciarul din Iowa la spital, unde inima i-a fost repornită de cinci ori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum, Benjamin Schreiber, condamnat pentru crimă în 1997, susţine că şi-a ispăşit pedeapsa de patru ani, însă Curtea de Apel din Iowa i-a respins cererea de eliberare, scrie newsweek.com. 

În martie 2015 condamnatul a ajuns în stare de inconştienţă la spital după ce pietrele la rinichi i-au provocat o septicemie. Cu ani în urmă, Schreiber semnase un acord prin care cerea să nu fie resuscitat. În 2015, însă, medicii l-au sunat pe fratele său, care le-a cerut să-i administreze ceva pentru a-i uşura durerea.

„Altfel, lăsaţi-l să moară”, a spus fratele său.

Doctorii i-au administrat fluide de resuscitare intravenos, care i-au salvat viaţa, iar apoi a fost supus unei operaţii pentru a repara daunele produse de pietrele la rinichi.

În aprilie 2018, Schreiber a înaintat un proces în care a cerut să fie eliberat, susţinând că moartea temporară din spital înseamnă că sentinţa sa pe viaţă a fost executată şi că acum ar trebui să fie eliberat. Mai mult, Schreiber susţine că medicii i-au încălcat drepturile pentru că nu i-au respectat cererea de neresuscitare.

Curtea de Apel a considerat pretenţia sa „neconvingătoare şi fără merit“, spunând că sentinţa lui Schreiber este valabilă până când deţinutul este declarat decedat de un examinator medical.

„Schreiber fie este încă în viaţă, caz în care trebuie să rămână în închisoare, fie este, de fapt, mort, caz în care acest apel este irelevant“, şi-a justificat judecătorul decizia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: