Trump avertizează că piaţa bursieră s-ar prăbuşi dacă va fi pus sub acuzare şi demis din funcţia de preşedinte

Trump avertizează că piaţa bursieră s-ar prăbuşi dacă va fi pus sub acuzare şi demis din funcţia de preşedinte

Preşedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, susţine că "piaţa financiară s-ar prăbuşi” iar "toată lumea ar fi foarte săracă” dacă democraţii ar prelua controlul Camerei Reprezentanţilor după alegerile de la mijlocul mandatului din noiembrie şi l-ar destitui din funcţie.

"Dacă aş fi pus vreodată pus sub acuzare, consider că piaţa bursieră s-ar prăbuşi. Cred că toată lumea ar fi foarte săracă", a declarat preşedintele în cadrul unui interviu publicat joi de Fox News.
 
"Pentru că, fără a sta pe gânduri, veţi observa cifre pe care inversate n-o să le consideraţi reale", a mai afirmat Trump, reamintind de reducerea taxelor.
 
"Nu ştiu cum poţi destitui din funcţie pe cineva care a făcut o treabă excelentă”, a mai declarat Trump.
 
 
Discuţiile despre destituirea din funcţie a lui Trump în cazul în care democraţii vor câştiga alegerile din noiembrie au căpătat avânt după ce fostul avocat al preşedintelui, Michael Cohen, a recunoscut că a plătit 130.000 şi 150.000 de dolari către două femei care au afirmat că au avut o relaţie cu Donald Trump - în schmbul tăcerii lor - şi că a făcut acest lucru ”la cererea candidatului”, cu obiectivul de a evita dezvăluiri ”care ar fi adus prejudicii candidatului”.
 
Trump a precizat pentru Fox News că Michael Cohen a pledat vinovat pentru a obţine o înţelegere mai bună de la procurori pentru acuzaţii care n-ar avea legătură cu preşedintele american. Trump argumentează că ce a recunoscut Cohen nu sunt de fapt infracţiuni pentru că plăţile către cele două femei nu au provenit din fonduri de campanie.
 
"Pentru a fi corecţi faţă de Cohen, majoritatea oamenilor ar fi făcut acest lucru. Şi am văzut acest lucru de multe ori. Am avut mulţi prieteni implicaţi în astfel de lucruri”, a precizat Trump.
 
 Până la momentul actual, bursa de valori nu a fost puternic afectată de punerea sub acuzare a fostului şef de campanie electorală a lui Trump, Paul Manafort şi de decizia fostului avocat al preşedintelui SUA, Michael Cohen, de a pleda vinovat în faţa unei instanţe din Manhatten.
 
Comercianţii susţin că piaţa nu se aşteaptă ca liderul de la Casa Albă să fie găsit vinovat, decât dacă echipa procurorului special Robert Mueller va putea să demonstreze că Trump a permis ingerinţele ruse în alegerile din 2016.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: