Trump anunţă că va suplimenta numărul militarilor americani desfăşuraţi în Polonia. Ce a spus despre stabilirea unei baze permanente

Trump anunţă că va suplimenta numărul militarilor americani desfăşuraţi în Polonia. Ce a spus despre stabilirea unei baze permanente

Militari americani în Polonia FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri, alături de omologul său polonez Andrzej Duda, că va creşte efectivul armat din Polonia cu 2.000 de militari. El a rămas evaziv în schimb asupra stabilirii unei baze militare permanente în această ţară membră UE şi NATO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primindu-l în Biroul Oval pe Duda, Trump s-a pronunţat pentru necesitatea consolidării prezenţei militare americane în Europa de Est pe fondul creşterii agresivităţii Rusiei.

Întrebat în legătură cu o acţiune concretă, el a menţionat sporirea efectivului din Polonia cu 2.000 de militari. Totuşi, nu este vorba de o suplimentare a trupelor americane în Europa, ci de relocarea unor militari mobilizaţi în prezent în Germania.

„Decizia nu este finală“, a precizat liderul de la Casa Albă, citat de AFP.

Pe de altă parte, el a evitat un răspuns concret în privinţa stabilirii unei baze permanente în Polonia, o decizie care ar putea irita Moscova.

Aproape 5.000 de soldaţi americani staţionează prin rotaţie în teritoriul polonez în cadrul operaţiunilor NATO.

Polonia vrea să se doteze cu circa 30 de avioane americane de vânătoare F-35.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările