Trolii ruşi au declanşat diversiuni ca să saboteze ancheta anti-Trump

Trolii ruşi au
declanşat diversiuni ca să saboteze ancheta anti-Trump

FOTO Arhivă

Activităţile suspecte ale trolilor ruşi în beneficiul lui Donald Trump continuă, de această dată cu îndepărtarea oricărui element care ar putea păta imaginea preşedintelui american.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul săptămânii trecute, în timp ce primea o dublă lovitură judiciară în cazurile fostului său director de campanie şi fostului său avocat, preşedintele american era ajutat de trolii regimului Putin să deturneze atenţia de la aceste anchete cu moartea unei studente, scrie cotidianul britanic „The Independent“.

La scurt timp după decizia unui tribunal din Alexandria (Virginia) de a-l declara vinovat în opt capete de acuzare pe Paul Manafort, un lobbyist care a condus campania prezidenţială a lui Trump şi a lucrat pentru fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, un apropiat al Kremlinului, Twitter-ul a fost inundat brusc cu mesaje despre moartea lui Mollie Tibbetts, o studentă de 20 de ani din Iowa dată dispărută din 18 iulie. Această situaţie s-a repetat în cazul lui Michael Cohen, fostul avocat al liderului de la Casa Albă care a pledat vinovat pentru opt capete de acuzare în faţa unui tribunal din New York.

Mii de mesaje cu referire la uciderea lui Mollie Tibbetts şi la principalul suspect în această crimă, prezentat drept un imigrant ilegal, au fost distribuite pe Twitter prin intermediul unei reţele de conturi legate de Rusia în timp ce atenţia canalelor importante de peste Atlantic era îndreptată în redarea ştirilor explozive din ancheta anti-Trump, relevă The Independent, citând un raport al grupului Alliance for Securing Democracy (ASD).

Potrivit The Independent, nu este o coincidenţă, ci o operaţiune de diversiune. ASD enumeră trei tipuri de conturi angajate de zor în această operaţiune: conturi exploatate de ofiţeri de informaţii ruşi, conturi pro-Kremlin şi conturi active în promovarea unor teme de interes pentru regimul Putin. Toate aceste conturi au insistat asupra statului de imigrant al suspectului, furnizând pe larg informaţii din Fox News, postul preferat al lui Trump, Breitbart, platforma extremei drepte americane, Dailywire, un portal pe teme conservatoare, şi RT, un post aflat în slujba statului rus, remarcă ASD.

Însă cel care a dat tonul în această poveste este chiar însuşi Donald Trump. Pus în dificultate de mărturiile fostului său avocat, care a recunoscut în faţa unui judecător federal că a cumpărat tăcerea unor femei la cererea lui Trump, preşedintele american şi susţinătorii săi au contraatacat pe terenul lor preferat, şi anume imigraţia. Luând cuvântul la un miting politic în Virginia, nu a spus niciun cuvânt despre Cohen. În schimb, a făcut o paralelă între imigraţia clandestină şi moartea lui Mollie Tibbets.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările