Serviciile de informaţii americane evaluează dacă Coreea de Nord a testat un model special de rachetă

Serviciile de informaţii americane evaluează dacă Coreea de Nord a testat un model special de rachetă

Rachetă balistică intercontinentală FOTO: KCNA/ EPA EFE

Comunitatea serviciilor de informaţii americane încearcă să stabilească dacă Coreea de Nord a testat, la începutul acestei săptămâni, o rachetă balistică cu proprietăţi pe care SUA nu le-au văzut până acum, transmite CNN, citând trei surse oficiale americane.

Lansarea de către Coreea de Nord a trei rachete balistice, miercuri, a inclus una care a zburat pe o traiectorie neobişnuită, potrivit oficialilor. Racheta a avut un traseu de zbor pe care doi oficiali l-au descris drept un „arc dublu”, cu racheta urcând şi apoi coborând de două ori.

Traiectoria poate indica faptul că scopul a fost de a testa capacitatea Coreei de Nord de a lansa o rachetă şi de a o face să reintre în atmosfera Pământului pentru a atinge o ţintă, au indicat doi dintre oficiali.

A doua fază a posibilului „arc dublu” al rachetei ar fi putut fi un vehicul  care s-a desprins de racheta principală. Nu este încă pe deplin clar pentru SUA dacă asta făcea parte din traseul planificat, a spus un oficial.

Evaluarea serviciilor de informaţii americane pentru cele trei teste este încă în fază preliminară, au subliniat oficialii.
Testele cu rachete au avut loc după vizita preşedintelui american Joe Biden în regiune, care a inclus o oprire în Coreea de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările