Ce spune Pentagonul despre utilizarea de către Rusia a armelor cu laser în războiul din Ucraina

Ce spune Pentagonul despre utilizarea de către Rusia a armelor cu laser în războiul din Ucraina

FOTO Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că SUA nu au nicio dovadă cu privire la utilizarea de către Rusia a armelor cu laser pe teritoriul Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kirby a contestat afirmaţia Rusiei care susţinea că a lansat o armă cu laser de ultimă generaţie care are o putere foarte mare de incendiere a dronelor inamice, relatează news.ro. 

”Nu avem nicio dovadă cu privire la utilizarea laserelor, cel puţin arme cu lasere, în Ucraina. Nimic de confirmat în acest sens”, a afirmat John Kirby.

Vicepremierul rus, Iuri Borisov, declara în urmă cu ceva timp că "Rusia foloseşte primele prototipuri de arme puternice cu laser în Ucraina". Acesta a afirmat că armele cu laser poartă denumirea de "Zadira".

În prezent nu sunt cunoscute prea multe detalii despre arma cu laser Zadira. Presa rusă a precizat în 2017 că gigantul nuclear de stat rus Rosatom a contribuit la dezvoltarea acestei arme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările