Liderul clanului mafiot Gambino, asasinat în faţa casei sale din New York

Liderul clanului mafiot Gambino, asasinat în faţa casei sale
din New York

Frank Cali FOTO AFP

Şeful clanului mafiot Gambino, Francesco „Franky Boy” Cali, a fost asasinat în faţa casei sale din Staten Island, New York, miercuri noapte, într-un atac care a amintit de unele dintre cele mai faimoase asasinate ale Mafiei din istoria oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cali (53 de ani) a fost împuşcat de câteva ori în faţa vilei sale din cartierul luxos Todt Hill, în jurul orei locale 21:20. Soţia sa şi copiii se aflau în casă, au declarat surse din poliţie pentru New York Post.

Atacatorul a demarat în trombă cu o camionetă albastră, după împuşcături.

Cali este primul şef de clan mafiot care a fost ucis în New York, după ce John Gotti a ordonat asasinarea şefului Gambino de atunci, Paul Castellano, în 1985, la restaurantul Sparks din centrul oraşului.

„Până şi Gotii a dat dovadă de mai mult respect,” a spus o sursă din poliţie. „A făcut asta în afara Manhattanului.”

Cali a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat decedat.

O persoană care a apelat serviciul unic de urgenţă 911 a spus că a auzit şase sau şapte focuri de armă la faţa locului, dar nu este clar până la acest moment câte gloanţe l-au lovit pe Cali.

Anchetatorii, inclusiv FBI-ul, cerecetează acum dacă atacul a fost ordonat de celelalte clanuri mafiote ale New York-ului sau dacă a fost vorba despre un atac independent.

Cali, originar din Sicilia, a devenit naşul de facto al clanului Gambino în 2015.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: