După o lună de absenţă, Hillary Clinton îşi reia activitatea

După o lună de absenţă, Hillary Clinton îşi reia activitatea

Prima fotografie cu Hillary Clinton după aproape o lună de absenţă, la externarea ei dintr-un spital din New York FOTO Reuters

După ce a suferit o comoţie cerebrală şi a fost spitalizată mai multe zile, secretarul de Stat american Hillary Clinton este „nerăbdătoare” să-şi reia atribuţiile, a anunţat duminică seara Departamentul de Stat. Oficialul american se va întoarce luni la muncă şi, potrivit agendei publicate duminică seară, acesta va avea o săptămână destul de încărcată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, a afirmat joi că Hillary Clinton este „nerăbdătoare” să-şi reia activitatea, după ce a lipsit o lună.

Reîntoarcerea la muncă a secretarului american de Stat a fost confirmată în agenda săptămânală publicată în cursul serii de duminică de departamentul său. Clinton urmează să se retragă şi îi va preda în următoarele săptămâni ştafeta lui John Kerry.

Primul lucru pe agenda de lucru a lui Hillary Clinton este o întâlnire cu adjuncţii săi la Departamentul de Stat din Washington, care va avea loc cu uşile închise.

Tot luni, secretarul american de Stat se va întâlni la Casa Albă cu secretarul Apărării Leon Panetta şi cu Tom Donilon, consilier pentru securitatea naţională al preşedintelui Barack Obama.

Joi, secretarul de Stat american îl va primi pe preşedintele afgan Hamid Karzai şi va avea discuţii cu el la un dineu de lucru.

Departamentul de Stat a emis numeroase comunicate în ultimele săptămâni cu privire la starea de sănătate a lui Clinton, fără a înlătura însă semnele de întrebare din jurul absenţei sale inedite şi atât de lungi.

Clinton, internată în spital duminicã pentru a i se trata un cheag de sânge la nivelul capului, a părăsit miercurea trecută spitalul, făcându-şi prima apariţie în public după aproape o lunã.

„Secretarul de stat Hillary Clinton a părăsit spitalul miercuri searã. Medicii care au  supravegheat-o i-au spus că înregistrează progrese din toate punctele de vedere şi sunt încrezători în faptul că se va restabili complet”, a menţionat consilierul său, Philippe Reines, într-un comunicat.

Iniţial, la 9 decembrie, Reines a anunţat că Clinton a contractat un "enterovirus" care a obligat-o să îşi anuleze un turneu în Africa de Nord. După o săptămână, la 15 decembrie, acelaşi consilier şi medicii lui Clinton au dezvăluit că aceasta a suferit o comoţie cerebrală, după ce a leşinat din cauza unei „deshidratări puternice".

Clinton, în vârstă de 65 de ani, s-a declarat "epuizată" în ultimele săptămâni de ritmul frenetic pe care şi l-a impus de patru ani, când a călătorit aproximativ 400 de zile. Cu peste 1,5 milioane de kilometri parcuşi cu avionul şi 112 ţări vizitate, ea deţine recordul abolut dintre toţi secretarii de Stat americani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: