Donald Trump îşi lansează propria reţea socială, „Truth Social”. Când va fi aceasta disponibilă pentru utilizatori

Donald Trump îşi lansează propria reţea socială, „Truth Social”. Când va fi aceasta disponibilă pentru utilizatori

FOTO Shutterstock

Donald Trump a anunţat miercuri lansarea propriei reţele sociale denumită „Truth Social". Fostul preşedinte al Statelor Unite a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, notează AFP

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor", a afirmat fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Marile companii din Silicon Valley şi-au „folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America", a adăugat Donald Trump, potrivit Agerpres. 

Omul de afaceri republican a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după

După atacul criminal asupra Capitoliului condus de partizanii săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, la 6 ianuarie. Trump a fost blocat pe Facebook, unde era urmărit de35 de milioane de persoane, pe Twitter unde avea 89 de milioane şi pe Instagram unde avea 24 de milioane de fani. 

Fostul preşedinte promite de luni întregi apropiata creare a propriei reţele sociale. Platforma „Truth Social" va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021, se arată în comunicat, în timp ce noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi „no-woke".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările