Coronavirusul în SUA. Peste 300.000 de cazuri şi 8.000 de morţi. Trump: Aceasta va fi cea mai grea săptămână

Coronavirusul în SUA. Peste 300.000 de cazuri şi 8.000 de morţi. Trump: Aceasta va fi cea mai grea săptămână

Străzi pustii în Atlanta FOTO Getty Images

Statele Unite au depăşit sâmbătă pragul de 300.000 de cazuri de coronavirus şi 8000 de decese, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia a cauzat 8.162 de morţi în întreaga ţară.

Doar sâmbătă au fost identificate cel puţin 22.962 de cazuri noi şi au fost înregistrate peste 1.000 de decese.

Pragul de 200.000 de cazuri înregistrate a fost depăşit miercuri, dar de atunci capacitatea de testare a fost îmbunătăţită.

New York este regiunea cea mai afectată din SUA, cu mai mult de 113.000 de cazuri şi 3.500 de decese înregistrate de la depistarea coronavirusului aici. Acesta reprezintă aproximativ un sfert din totalul deceselor înregistrat în Statele Unite. În ultimele 24 de ore, aici au fost înregistrate 630 de decese. 

Preşedintele Trump a avertizat că următoarele două săptămâni vor fi „cele mai grele” în lupta SUA pentru a combate coronavirusul şi a spus că va trimite mii de militari în statele americane cele mai afectate, precum şi ajutoare medicale, pentru a le sprijini.

„Aceasta va fi probabil cea mai grea săptămână, între săptămâna asta şi săptămâna viitoare, şi vor fi multe morţi, din păcate, dar mult mai puţine decât dacă asta nu ar fi fost făcut, dar vor fi”, a declarat Trump, sâmbătă, la o conferinţă susţinută la Casa Albă

Guvernatorul Andrew Cuomo a mulţumit Chinei pentru ventilatoarele trimise şi anunţat că statul pe care îl conduce a primit 1.000 de astfel de echipamente din partea miliardarilor Joseph şi Clara Tsai şi a fondatorului Alibaba, Jack Ma.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: