Barack Obama avertizează Moscova că „vor fi luate măsuri” dacă peninsula Crimeea va fi anexată de Rusia

Barack Obama avertizează
Moscova că „vor fi luate măsuri” dacă peninsula Crimeea va fi anexată de Rusia

Prim-ministrul Ucrainei Arseni Iaţeniuk şi Barack Obama. FOTO: Reuters

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, l-a primit miercuri, la Casa Albă, pe prim-ministrul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, cei doi oameni de stat discutând mai multe aspecte ale crizei ucrainene, potrivit BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arseni Iaţeniuk a declarat că Ucraina „nu va ceda”î n faţa Rusiei, în cadrul declaraţiilor oferite după întâlnirea cu liderul de la Casa Albă

La rândul său, Barack Obama l-a avertizat pe Vladimir Putin că responsabilii comunităţii internaţionale „vor fi obligaţi să ia măsuri” în cazul în care Rusia nu va cere trupelor sale să părăsească peninsula Crimeea, precum şi a anexării regiunii la Rusia. Anterior, liderii grupului G7 au emis o asemenea avertizare

Liderul de la Casa Albă a salutat „curajul poporului ucrainean de a dori un viitor democratic”, avertizând că principala „provocare” este reprezentată de "ameninţările privind integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei".

„Sper că diplomaţia va putea evita organizarea referendumului în Crimeea", a adăugat preşedintele american după întrevederea cu Arseni Iaţeniuk. De asemenea, liderul american a reiterat că Washingtonul nu va recunoaşte rezultatele plebiscitului din Crimeea, pe care l-a catalogat drept o „încălcare a legislaţiei internaţionale”.

Parlamentul din Crimeea a adoptat marţi o „Declaraţie de independenţă”, etapă prealabilă înaintea referendumului programat duminică.

Apelurile diplomatice îndreptate către conducerea de la Moscova vin în contextual referendumului de duminică prin care va fi votată posibila alipire a Crimeei la Rusia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: