Alegeri SUA 2016. Cât şi pe cine mizează pariorii

Alegeri SUA 2016. Cât şi pe cine mizează pariorii

Donald Trump şi Hillary Clinton FOTO EPA

Scrutinul prezidenţial din acest an din Statele Unite este pe cale să devină evenimentul politic cel mai pariat vreodată pe internet. Numai o singură casă de pariuri online a raportat până duminică pariuri în valoare de 130 de milioane de dolari la rubrica „Next President“, iar internauţii nu se mai opresc din mizat pe o victorie a candidatei democrate la Casa Albă Hillary Clinton sau a adversarului său republican Donald Trump.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Betfair, cu sediul în Marea Britanie, care deţine peste 70 de platforme de pariuri online dedicate alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, pariorii săi au pus la bătaie până duminică 130 de milioane de dolari pentru o victorie a lui Clinton sau a lui Donald Trump. Suma pariată creşte de la oră la oră, urmând să o întreacă pe cea de la referendumul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană din 23 iunie, în valoare de 159 de milioane de dolari, notează Betfair.  

Şi casa de pariuri Paddy Power, cu sediul în Irlanda, subliniază că scrutinul prezidenţial american de marţi este pe cale să devină cel mai pariat eveniment politic al său, suma mizată ridicându-se până la 4,38 de milioane de dolari până duminică.

Ladbrokes, cu sediul în Marea Britanie, a raportat o sumă de aproximativ cinci milioane de lire sterline (5,4 milioane de euro) mizată până duminică pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Clinton şi Trump la casele de pariuri, cu câteva ore înainte de alegeri

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat vineri o creditează pe democrata Hillary Clinton cu un avans de numai 5% în faţa rivalului său republican, Donald Trump, înainte de alegerile de marţi. Însă principalele case de pariuri sunt mult mai încrezătoare într-o victorie a lui Clinton, scrie Reuters, care prezintă cotaţiile fiecăruia dintre candidaţi.

- PredictIt, o casă de pariuri online administrată în comun de Victoria University din Noua Zeelandă şi compania de consultanţă politică din Washington D.C. Aristotle International Inc:

Clinton - 81% şanse de victorie

Trump - 20% şanse de victorie

- Iowa Electronic Markets, o companie de pariuri online de tipul „câştigătorul ia totul“:

Clinton - 71% şanse de câştig

Trump - 28% şanse de câştig

- Betfair, casă online de pariuri din Marea Britanie:

Clinton - 83% şanse de câştig

Trump - 18% şanse de câştig

- Ladbrokes, platformă online de pariuri din Marea Britanie:

Clinton - 83% şanse de câştig

Trump - 22% şanse de câştig

- Paddy Power, casă de pariuri din Irlanda:

Clinton - 83% şanse de câştig

Trump - 18% şanse de câştig

Datele au fost obţinute duminică, în jurul orei 23.30 GMT (1.30 ora României), potrivit news.ro.

Sondaj ABC/Washington Post: Hillary Clinton are un avans de cinci puncte procentuale

Hillary Clinton a reuşit cu doar o zi rămasă până la alegerile prezidenţiale să-l devanseze cu cinci puncte procentuale pe miliardarul republican Donald Trump, potrivit datelor unui ultim sondaj al ABC/Washington Post. De asemenea, alte posturi de televiziune americane prezintă un avans de cel puţin patru puncte procentuale pentru candidata democrată la Casa Albă, care pare să-şi revină după scandalul e-mailurilor, relatează  Reuters, potrivit news.ro.

Vineri, ABC anunţat că Hillary Clinton e creditată cu 47% în intenţiile de vot, iar miliardarul republican ar obţine 44% din voturile alegătorilor americani.

De asemenea, cei mai mulţi alegători republicani susţin că vor vota cu Donald Trump doar pentru că se opun unei preşedinţii a lui Hillary Clinton.

CBS prevede un avans de patru puncte procentuale pentru fostul secretar de Stat, care este creditată cu 45% din intenţiile de vot, faţă de de cele 41% ale lui Donald Trump.

Marja de eroare pentru cele două sondaje este de +/- 3%.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările