Afacerea Epstein. Autorităţile americane rămân deocamdată fără mărturii explozive. Ghislaine Maxwell se declară nevinovată

Afacerea Epstein. Autorităţile americane rămân deocamdată fără mărturii explozive. Ghislaine Maxwell se declară nevinovată

Ghislaine Maxwell alături de Jeffrey Epstein FOTO ABC7

Fosta colaboratoare şi iubită a omului de afaceri Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, a pledat nevinovată, marţi, la acuzaţiile de trafic de minore şi incitare la prostituţie. Un judecător din Manhattan (New York) a ordonat menţinerea ei în detenţie, pentru a evita o fugă în străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fiică a unui fost magnat media, Ghislaine Maxwell, în vârstă de 58 de ani, este acuzată că a recrutat fete, inclusiv minore, pentru Jeffrey Epstein, decedat în închisoare în august 2019.

Alegerea ei de a pleda nevinovată privează, deocamdată, autorităţile americane de o mărturie potenţial explozivă, susceptibilă să implice, pe lângă Epstein, alte personalităţi de prim-plan.

Ori Epstein a fost surprins alături de nume mari din politică, cercetare, showbiz etc., printr ele numărându-se soţii Clinton, preşedintele Donald Trump sau mai ales prinţul Andrew.

Ghislaine Maxwell a cerut eliberarea pe cauţiune, propunând o sumă de cinci milioane de dolari, dar procuroarea federală Audrey Strauss s-a opus, afirmând că acuzata prezintă riscul să fugă din ţară, în special în Franţa, a cărei cetăţenie o deţine. Ori se ştie că Franţa nu îşi extrădează cetăţenii.

Fosta amantă a lui Epstein a fost arestată la 2 iulie, în New Hampshire, după mai multe luni de căutări.

Dacă va fi găsită vinovată pentru acuzaţiile care i se aduc, Ghislaine Maxwell riscă închisoarea pe viaţă.

În timpul audierii de marţi, una dintre presupusele victime ale lui Esptein, Annie Farmer, a numit-o „predatoare sexuală”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările