Vladimir Putin l-a propus pentru funcţia de prim-ministru pe Mihail Mişustin, şef al Serviciului Federal Fiscal

Vladimir Putin l-a propus pentru funcţia de prim-ministru pe Mihail Mişustin, şef al Serviciului
Federal Fiscal

Vladimir Putin i-a propus lui Mihail Misustin postul de premier al Rusiei FOTO publika.md/en.fhr.ru

Într-o zi de freamăt politic în Rusia, ca urmare a demisiei premierului rus Dmitri Medvedev şi a cabinetului său, Vladimir Putin a făcut propunerea sa pentru un nou prim-ministru doar trei ore mai târziu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-ministrul Rusiei şi-a prezentat demisia miercuri, ca urmare a unui plan regizat de Vladimir Putin, care pare să pregătească o tranziţie de putere şi să-şi asigure influenţa dincolo de sfârşitul mandatului său, din 2024.
 
Putin a acceptat demisia premierului Dmitri Medvedev, însă acesta din urmă va rămâne în structura de putere a Rusiei ca vicepreşedinte al Consiliului de Securitate, notează Washington Post.
 
La doar trei ore după ce Medvedev şi-a anunţat plecarea, Putin i-a oferit postul de prim-ministru lui Mihail Mişustin, şef al Serviciului Federal Fiscal al Rusiei. 
 
Mişustin a acceptat propunerea liderului de la Moscova de a deveni noul premier, potrivit unui comunicat al Kremlinului.
 
Camera inferioară a Parlamentului rus susţine o sesiune de urgenţă cu candidatul Mişustin, a adăugat serviciul de presă al Kremlinului. 
 
Potrivit vicepreşedintelui Dumei de stat, Serghei Neverov, formaţiunea Rusia Unită va avea o întâlnire, joi, pentru a discuta despre candidatura lui Mişustin la postul de prim-ministru.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: